Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Ting og tang 2010 og 2011

Ting og tang 2009 ligger på egen side, fra den finner man arkiv lengre bak i tid. Blir sånn en periode

Ting og tang 8 februar 2011

Dette året begynte desverre veldig trist. 25 januar døde Raia, 11,5 år fikk ho bli. Ho fikk hjerneslag/ blødning eller en evt. svulst på hjernen. Dagen før ho døde var ho i fin form, spiste normalt og var ute på tur uten at vi merket noe. Dagen etterpå var ho lam og det var ingenting og gjøre. Vi fikk veterinæren hjem til oss, så ho fikk sovne i trygge omgivelser. Det syntest vi var en fin avslutning. Vi har bestemt oss for og få ho kremert.

Sarek har taklet dette veldig bra, var litt spent da de hadde ett utrolig nært forhold og var veldig avhegnige av hverandre.

 Den første uka sleit han litt. Merket at han gikk og la seg på soveplassene sine, men med hodet på forlabbene og bare så ut i luften. På de plassene gjør han det aldri ellers, det er plasser han går og legger seg når han er veldig trøtt. Ellers satt han seg fremfor meg, grov på meg med labben, peip og småbjeffet. Så meg dypt inn i øyan, akkurat som han ville ha svar på noe.  Dette var mest første kvelden.

Han fikk være sammen med Raia etter at ho var blitt syk og han la seg ned ved siden av ho. Ganske sikker på at han forsto at dette var slutten. Han fikk ikke være tilstede når ho sovnet inn.

 Nå er han sluttet og ligge slik og sture. Han er nok blitt litt mere hakk i hæl på meg enn det han var før. Vi har vært en god del på trening, sparketur og på besøk, så han har vært litt trøtt når vi har vært hjemme. Det tror jeg har vært lurt. Han har også veldig godt selskap i ho Cami, så han er jo ikke helt aleina hund, hele tiden. Det ser ut som han fungerer fint no. Er veldig glad for vi har han, ellers trur jeg at det hadde blitt helt skrekkelig. Det er så tomt etter Raia at uten en hund til ville det blitt helt forferdelig. Første helga gikk vi bare og la oss tidlig på kvelden, var liksom ikke noe koselig og sitte oppe. Dette går mye bedre no.

Nå skal vi ta godt vare på alle gode minnene etter Raiahunden, og de er det mange av. Sov godt mor si kjære hakk i hæl.

Trur nok vi må ha oss en hund til og det må nok bli en tricolor. Savne svartpelsen.

Ting og tang 27 desember 2010

 Da er vi kommet til 3 juledag, tida går fryktelig fort. Før jul var det rimelig hektisk med de vanlige juleforberedelsene. Vi hadde blant annet veldig koselig besøk av Lill og Kai. De hadde med seg Lord. Utrolig hvor fint han har vokst. Direkte fin er vel det rette ordet. Tror nok han kjente både oss, hundene og huset igjen. Gjensynsgleden var nok gjensidig. Håper ikke det blir lenge til vi får se han igjen. Han og Cami ( Merethe sin hund) har veldig mange likhetstrekk, men så er de jo halvsøsken.

Julen har vi feiret på tradisjonelt vis med sammenkomster hos oss. Pappa har vært med på alt og klarer seg veldig bra med tanke på at han blir 91 år i mars. Trist og mangle både mamma og mora til Bjørn. De har jo i alle år vært faste gjester i jula, men slik er livet.

Vi har fri i romjula så det er bare og nyte det i fulle drag. Heldigvis ble det litt mildere og vi fikk en del sne, så det har vært veldig fine turforhold med hundene.

Nå er det bare og vente på nyttårsaften. Verste dagen i året for Raia. I fjor begynte vi og gi ho noe som heter Xanor.

Ett angstdempende middel som gjør at ho blir avslappet men ved alle sine fulle fem. Det eneste av det vi har prøvd opp gjennom årene som har fungert slik at ho fikk det bedre. Håper det har samme virkning i år også. Ellers er dama i fin form. Ho er blitt litt svak i bakparten, men ikke verre enn at ho fortsatt er med på turer som ikke er for lange. Mulig ho også begynner og se litt dårligere, men heller ikke det av veldig stor betydning. Veterinæren var veldig fornøyd med at ryggen var godt musklet og sterk. Det var visst ganske vanlig at de mistet muskler og ble beinat der. Vi får følge med utviklinga av bakparten. Noe skyldes vel alderdom og noe den feilbelastninga som den skada foten må ha med ført. Det virker ikke som ho har smerter, bare litt mindre kraft bak. Når det er veldig kaldt blir ho stiv i den skada foten og det skyldes skinna som er innopperert. Vi får ta godt vare på ho og gi ho den spesialbehandlinga ho fortjener.

Ting og tang  8 desember 2010. Tur til Lillestrøm

Siste helga i november var jeg på Lillestrøm i forbindelse med utstillinga. Stilte ikke noen hund selv, men var tilskuer.

Reiste og bodde sammen med Marit og Silva (husky). Veldig trivelig selskap og Silva blei 2 beste juniortispe med ck. Det var jo veldig bra. Huskyen stilte på lørdag. Vi bodde på Thon Arena som ligger vegg i vegg med hallen, så det var veldig lettvindt. Ikke imponert over mat og service på hotellet. Til frokost på lørdag fikk vi surt pålegg, lammerullen var til og med blitt grønn. Spiste biff på kvelden og den smakte laks. For ett matvrak som æ var det en liten nedtur. Var veldig imponert over de flotte lokalene som var til utstillingen, god plass og ingen kø..Møtte mange kjentfolk som man sjelden møter. Desverre blir det for lite tid til og få med seg alt og alle.

Fredagskveld var vi i hallen og var supportere til Frid Mikkola som tok sin dommereksamen i lydighet. Hun bestod, så nå har vi fått en ny dommer i nord. Gratulerer kjempemasse Frid. I tillegg fikk jeg studert ett par hunder som gikk elite. Filmet litt fikk jeg også. Lærerikt. Fikk sett litt lp på søndag også. Var litt sånn ymse. Fikk også sett collie gå agility. Veldig artig og flink var de. Kjersti Vesterheim heter føreren og går med to collier.

Søndagen blei mest brukt rundt collieringen.53 langhårs collie påmeldt, men en del frafall var det. Trodde egentlig nivået på en så stor utstilling skulle være høyere. Ser jo at vi her nord faktisk har ett veldig høyt nivå på collie. Vi fikk også sett litt på juniorhandling for lag. Her tok Norge gull. Patrick Oware var en av deltakerne og Siv Oware var lagleder. I tillegg vant Patrick individuell konkuranse på lørdag og ble Norgesmester. Både Patrick og Siv er jo kjente så da blir det ekstra artig.

Søndag var jeg invitert til Mariann (collie). Vi kjørte til Nykirke der de bor. ( nært Horten) Ett skikkelig skitvær hadde vi og kjøre i, men Mariann var en dyktig sjåfør så det gikk veldig bra. Lill og Signe var også med dit. God mat og en koselig kveld med masse hundeprat. Mandag fikk vi oss en fantastisk fin tur i solskinn. Reiste hjem mandagskveld.

Helga var veldig vellykket og frister til gjentakelse. Håper jo det ikke blir like kaldt neste år, for det var SVINKALDT OG VIND.

Ting og tang 1 november- 24 november

No er vinteren her for alvor. Akkurat no har vi det veldig kaldt, får bare håpe ikke denne vinteren blir like kald som fjoråret, men det ser ikke så lovende ut. 21november startet mørketida, så no blir det mørkere og mørkere helt fram til 21 desember, da snur sola og det blir lysere og lysere fram til 21 januar, da kommer ho tilbake igjen.

Sist helg var vi noen stykker som trener i lag som hadde en kjempekoselig sammenkomst, med masse god mat og drikke. Den første som dro hjem dro kl 0600, så da skjønner dåkker hvor koselig vi hadde det. Kjente jo dagen etterpå at vi godt kunne avsluttet litt tidligere. Gikk baklengs inn på soverommet i tilfelle Bjørn skulle våkne, da var planen og si at jeg bare skulle på do. Han sov no så søtt, så da blei det ingen dotur. Kvelden etterpå var vi på Steakers og spiste en god middag sammen med Merethe, Marius og foreldrene til Marius. En barrunde tok vi også, men da var det ufattelig godt og komme seg hjem og i seng. En veldig aktiv helg med andre ord.

Nå er det adventspynting som står for tur. Har fått skiftet gardiner så det er gjort. I kveld kommer eskene ned fra loftet. Skal også lage advendt hos pappa i morra. Må få dette gjort, da jeg reiser til Lillestrøm fredagsmorgen og blir til mandagskveld. Skal ned i forbindelse med utstillingen. Skal få se og filmet litt lydighet. Skal bo sammen med Marit som skal stille Silva Sørensen( Husky). Så skal jeg få sett endel på collieutstillingen. Søndag drar jeg videre på besøk hos trivelige colliefolk, før jeg vender nesen hjemover på mandagskveld.

Ting og tang 11 mai - 1 november.

Har visst hatt meg en lang ferie fra hjemmesida. I sommer har vi ikke vært på noen ferietur. Får se litt etter jul om vi tar oss en tur ut i store verden. Været i sommer var helt elendig. Vi hadde noen ferieuker og puslet litt hjemme.

Merethe og Marius har kjøpt seg hus så det er jo litt og ta tak i. De skal pusse opp hele huset før de flytter inn. Tror det blir veldig bra når det blir ferdig.

Vi har også hatt endel besøk i løpet av sommeren, blant annet min bror og Målfrid. Som vanlig veldig koselig. Vi tok oss også en tur til Sommarøya og hadde med pappa. Litt uheldig med været, men ellers en veldig koselig tur.

Vi passet en colliegutt noen uker. Lille Lord ( Lill på Phrostmade kennel sin hund) var en helt utrolig herlig krabat på 4 md. Det ble så tomt når han dro. Han var tilbake på besøk i forbindelse med utstillingen i Tromsø i oktober. Da stilte jeg gutten. Kjempeflink var han og tok alt med en fin blanding av nyskjerrighet og ro. Han ble BIR valp og nr 2 i gruppa. Ikke verst til og være hans deby. Ja,ja det var også min første valpeutstilling og første gang i grupperingen. Sånn kan det gå, men ble ikke bitt av utstillingsiver.

Ellers har det gått veldig mye i trening, og fine turer med to og firbeinte.

I slutten av oktober døde mor til Bjørn, nøyaktig ett år etter at mamma døde. Så no tynnes det ut i rekkene. Den eneste vi har igjen av foreldrene våre er pappa som er 90 år, men fortsatt veldig sprek og klar i hodet.

Litt småplukk 11 mai 2009

Her er det en stund siden det er oppdatert ser jeg. Egentlig har det ikke vært så mye og fortelle om. Har gått veldig mye i hund de siste par md. Dette har jo egne sider. I tillegg er jeg jo en del på facebook, så skvaldrer man jo litt der om ting og tang.

I forrige uke hadde vi koselig besøk noen dager. En venninne av meg helt fra vi var små. Alltid like koselig. Nå holder jeg på og samle mot til og henge opp sommergardiner. I år klarte jeg endelig og få kjøpt meg nye, men jeg hater alt som har med gardiner og gjøre. Får no håpe jeg klarer og få de opp før det blir mørketid igjen.

Enda har vi en god del sne, så det blir nok sen vår her. Er veldig mye tele i bakken siden det var lite sne og veldig kaldt tidligere i vinter, så tininga går sent. De nærmeste dagene må nok vinterdekkan byttes til sommersko, bilene vaskes og gårdsplassen spyles. Skal bli deilig og få bort litt skit. Plenen er det nok enda en god stund til vi kan rake.

Bjørn var operert i en skulder for ett par md. siden, så han har vært litt handicappet. Ser ut som operasjonen var vellykket og gubben igjen kan gjøre litt nytte for seg.

No blir det langhelg og 17 mai.

Påske 2 april 2010

 

Pappa 90 år 20 mars.

Før påsken feiret vi pappa sin 90 års dag. Vi dro til Finnsnes og bodde på hotell, var ute på restaurant og spiste en deilig middag. Så fikk han seg en tur med hurtigruta tilbake til byen. En fin tur.Så hadde han selskap for noen beboere på Mortensnes omsorgsenter, personale og slekt. Veldig koselig. Da dette falt samtidig med Harstad utstillingen ble det ikke noen tur dit på oss i år.

Uka før påske fikk vi feil på Transporteren. Det kommer på den nette sum av kr. 20000, og vi får den ikke ut fra verksted før en uke etter påske. Den andre bilen vår er litt liten for langtur med to hunder, så påsken blir vi og tilbringe i byen.

Slik som været er nå er det helt utmerket. Vi har vært på lange turer inærområdet. faktisk deilig og bare slappe av. Merethe, Marius og Cami dro til Salangen langfredagog kommer tilbake 1 påskedag

Sarek  ble årets LP hund 2009 i Tromsø hundeklubb. 24 februar 2010

En fin utmerkelse og få. Synes han har fortjent den.

Kaldt, kaldt, og enda mere kaldt. 24 februar 2010

På søndag tok vi oss likevel en bytur. Merethe,Cami, Sarek og jeg. Raia fikk være hjemme sammen med han far. Blir litt for kaldt for ho. Av alle rare ting var vi på utekaffe og tok oss en kaffe. Fin trening for hundan. Akkurat når vi var i byen, lå hurtigruta til kai. Skal si det var mange turister som stoppet og så på oss gale som satt godt påkledd og drakk kaffe utendørs.

Lørdagen var vi en tur i hoppbakken og så han Andreas hoppe. ( sønn til søskenebarnet mitt). Også her var Sarek og Cami med.Noen sparketurer har det blitt, men det er sterkt begrenset på grunn av kulda.Nå lover metrolygeran at det skal bli litt varmere i neste uke. Forhåpentligvis er dette den siste djevelske kuldeperioden for i år.

Kaldeste som er målt her siste 30 døgn er - 17,8 på Tromsø lufthavn. I natt var det målt -16,7. ( natt til 24 februar),med en vindstyrke på 7m/s utgjør dette en følt temperatur på -27. Dette er den 4 kaldeste februar som har vært her noensinne. Kulderekorden for Tromsø er -18,4 målt 3 februar 1966. Det har vært merkelig stille om global oppvarming. Tror egentlig detmåvære fine ting.

Vi krysser fingre for at mars blir en bedre md.

Raia er frisk og vi har fått litt sne. 10 februar 2010

Sarek koser seg når det endelig ble litt sne. Venter bare på at noen skal komme og leke med han.

Vi fikk en god halvmeter sne i helga. Herlig. Egentlig trodde jeg at dette kom jeg aldri til og si, men man skal aldri si aldri.Føre er mye bedre nå, men det er fortsatt veldig kaldt, og vinden gjør det ikke noe bedre.Dagene er blitt lengre og lysere. Ellers er det fortsatt lite nytt som skjer.

Raia er frisk nå, egentlig gikk det veldig fort over når hun fikk rett pensilin. Får bare håpe dette ikke er noe som kommer tilbake . Alle hundan har fått jakker med teddyfor og sokker. Raia bruker alt sammen, Sarek og Cami bruker det bare på de mest ektreme dagene. Ser ut som de synes det er godt og kle på seg på de verste dagene.

Raia syk. 25 januar 2010

På fredag ble Raia syk. Startet med at ho bare måtte tisse uten og rekke og si fra. Dette skjedde 2 ganger med 3 timers mellomrom. Siden ho aldri i hele sitt liv har tisset inne skjønte jeg at noe var galt. Tok temperaturen og den viste 39,5. Dro til veterinæren. Der fant de i tillegg til feberen også puss i skjura. Fikk pensilin i sprøyteform og metacam. Lørdagen var feberen gått opp og var helt oppe i 40,6. Dro tilbake til veterinæren som ga ho en type pensilin til. Fikk begge typene i sprøyteform De tok også blodprøver av ho. Disse viste klart at ho hadde en infeksjon, men samtidig at dette ikke var i  de indre organer som lever, nyrer etc. Det var jo veldig bra. Først søndag formiddag begynte feberen og gå ned og stabiliserte seg på litt over 39. I løpet av dagen i dag har den gått ytterligere ned, så det ser ut som pensilinen virker. Ho har vært i rimelig bra form hele tiden, slapp men har spist og drukket godt med vann. I dag er ho også blitt kvikkere i blikket. Sliter litt med at ho blir kvalm av den ene typen medisin.

Det er en mulighet for at dette er det som kalles noe sånnt som stump pyo. Det vil si en form for livmorbetennelse. Veldig sjelden 4 år etter at ho er livmoroperert, men det kan skje at systemet blir aktivt igjen. Det er jo en liten stump igjen etter operasjonen. For og bli kvitt dette må hun opereres. Håper virkelig ho slipper det. Det kan bli ett problem med at dette kommer tilbake på lik linje med livmorbetennelser. Ultralyd må til for og få en endelig avklaring på dette. Krysser fingre for at det nå går rette veien med engelen min.

Raia bedre, og stormen Ask er kommet på besøk. 26 januar 2010

I dag er Raia feberfri og virker i fin form. Tåler medisinen nå. I natt har jeg sovet godt. Ser ut som pensilinen får has på baseluskan. Skal gå på pensilin i 20 dager.

No har vi fått besøk av stormen Ask. Han er ganske heftig ute no. Det er gått ut ekstremvarsel for hele Nord Norge og det er ganske sjelden. Vi får håpe at det ikke blir noen skader på folk og materiell. Heldigvis ser det ut til at det skal gi seg i løpet av natta. Det regner masse, og er (som vanlig denne vinteren) speilblank hålka.

Sola tilbake. 25 januar 2010.

I dag har vi sett HELE SOLA.  Herlig, bare ett minus, vinduan må vaskes.

Smålukk fra januar

Så var vi kommet langt ut i januar md. Har prøvd og legge endel av 2009 sidene i arkiv, men den her fordømte freewebsen vil jo ikkje la mæ legge inn linker, og bilder plasserer han foran i teksten. Må gjøre alvor av og lage ny side. Enn så lenge får det nå bare være sånn. GRRRRRRRRR........ Se bare der la suransiktet seg også først.

Besøk.

Vi har hatt besøk ei lita uke av tantebarnet mitt, som bor i Oslo. Det var ei av de helgene det var speilholka overalt, og da mener jeg speilholka .Koselig var det nu likevel, ho var no visst fornøyd med bare det og komme hit og varme seg.

Bad

Var heldig og fikk kjøpt meg ett brukt hundebadekar, og det var bare en nytelse og  bade og føne 3 pelsdotta uten og ligge på kne. Så no er de rene og pene i tøyet.

Ellers er det egentlig lite spennende som skjer her for tida. Kort oppsummert: Kaldt,glatt og kjedelig. 

Sola tilbake snart

Tenk nå er det bare 3 dager igjen til vi, iallefall teoretisk skal kunne se sola. Tordag 21 januar er det soldag hos oss. Det må jo feires i år også. Godt og ha noe og feire i januar også. Det merkes jo alerede at dagene er blitt lengre og at mørketida er på hell.