Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Ting og tang

Ting og tang 2007                                                             Ting og tang 1jan-6juli 08

Ting og tang fra 7 juli - 31 des. 2008            Julekort 2008 

   

Nytt år.  1 januar 2010

Nytt år og nye muligheter.

 Blir spennende og se hva dette året har og by på. Får håpe det blir mest positive ting.

Noen bilder tatt ved huset vårt på nyttårsaften

Nyttårsaften feiret vi hjemme. Merethe, Marius og pappa var sammen med oss. Helstekt indrefile sto på menyen og dette var veldig snadder. Ut på natta fikk vi besøk av naboen. Jaggu ble det ikke morra før vi fant senga.

Dette var Cami sin første nyttårsaften sammen med oss. Alltid spennende med en ny hund og nyttårsaften. Siden Cami er midt i ståperioden hadde vi ho i bur på stua. Ho var rolig og fin, spiste bein og koste seg. Foran buret lå Sarek og peset og tok seg noen små blunder på øye. Stakkars gutt, så nært men likevel så fjernt. Tror ikke han vet at det har vært nyttårsaften i det hele tatt. Raia hadde sin beste nyttårsaften noensinne. Rolig og avslappet lå ho ved siden av stolen min. Gikk ikke rundt og stresset og peset som hun pleier. I år hadde vi gitt ho en svak dose med angstdempende middel. Ho var våken og fin hele tiden, bare rolig og avslappet. Fantastisk deilig og se at ho kunne ha det så bra. Kl 0130 var alle hundene ute og gjorde sitt fornødne. Ingen problemer. Er veldig imponert over hvor bra dette gikk, og veldig positivt at Cami taklet dette så fint.

Dagen før nyttårsaften var vi på Eide Handel og skulle gjøre litt innkjøp. Da vi sto i kassa og skulle betale startet ett voldsomt fyrverkeri rett utenfor. Eide Handel solgte raketter rett utenfor butikken, og hadde demo oppskyting som de kalte det. Dette varte en 15-20 min. Horribelt etter min mening. Parkeringsplassen var full av biler. Tør ikke tenke på hvor mange hunder som lå i bilene. Dette var så voldsomt og nært, at en fra før redd hund ville kunne gått i sjokk, og en som ikke var redd fra før ville nok sannsynligvis bli det, og i tillegg kanskje redd for og være alene i bil. Heldigvis var ikke våre med, men det var bare flaks. Vi vurderte og ta de med ,og så gå en tur med de på Kvaløya, samtidig som vi var ute. Vi fant ut at vi ikke skulle la de ligge i bilen siden det var så kaldt. Tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om de var med. Stakkars Raia ville ha krepert, og Sarek ville sannsynligvis blitt redd etter en sånn opplevelse. Snakket med brannvesenet og de sa politiet ga tillatelse til slikt, politiet på sin side sa det var brannvesenet som ga slik tillatelse. Innehaveren av Eide Handel så ikke det store problemet, det hadde trekt mye folk sa han. Da er det vel ikke så nøye med noe annet. Skal ta en runde til med politi og brannvesen. Tenker mest på neste år, hvis alle som selger raketter på ulike parkeringsplasser rundt i byen, skal begynne og ha demo oppskytninger som reklame. Det blir vel heftig i så mange dager. Håper de tenker seg litt om, før de begynner og gi slike tillatelser i hytt og pine.

Ett par av nissene som bor i juletreet vårt

Det er fortsatt veldig kaldt hos oss. Det blir ikke så lenge vi klarer og være ute av gangen. Gleder meg til det blir noen grader varmere. Ellers merkes det godt at sola har snudd. No er det bare 3 uker til ho kommer tilbake til oss. Hipp, hipp, hurra.

I morra har vi en plan om og komme oss tidlig opp og gå på salg. Kryss fingre for at vi klarer det, er no ikke så helt sikker på at det skjer.

Julen 2009. 26 desember

Julaften og 1 juledag var den nærmeste familie samlet hjemme hos oss. Merethe og besteforeldre. Marius var hjemme hos sine foreldre i Salangen. Dette var første jula uten mamma. Trist, men vi fikk likevel en hyggelig feiring. Julaften hadde vi pinnekjøtt og 1 juledag var det svinekam på programmet.

Fikk mange fine pakker til jul, men ikke bobilen jeg hadde ønsket meg hos nissen Tror kanskje nissen ikke har stor nok sekk  ??????       Kanskje det blir for tungt også ???????????     Hvordan skal jeg finne en løsning på dette til neste jul ???????????

På julaften får hundene finne sine egne pakker under juletreet og åpne de. Raia og Sarek husker dette, så de er som unger og lukter på alle pakkene alerede på julaften. Kan ikke legge deres pakker under treet før rett før de får åpne. I år var det første jula vi hadde Cami sammen med oss. Ho fikk også sine egne pakker. Det poenget tok ho kjapt.

        

Siden ho fikk løpetid før jul, hadde ho og Sarek hver sine turer og være sammen med oss. Dette gikk over all forventning. Ho var utstyrt med løpetidstruse. En genial oppfinnelse. Setter ikke igjen så mye lukt på golvet og ikke blir det noe gris heller. Ser ikke ut som det plager ho i det hele tatt. Genialt, i allefall med hannhund i huset. LOVE IS IN THE AIR. Sarek har vært kjempeflink, nesten ikke til og tro hvor rolig og grei han har vært selv om det dufter veldig deilig dame. Er veldig imponert over jentefuten min.

Her har vi hatt det iskaldt så langt i jula. Ikke noe særlig utevær. Sur vind er det også oppi det hele.

 2 juledag reiste Merethe og Cami til Salangen for og være sammen med Marius og familien noen dager. Meningen var at de skulle reise med hurtigbåten, men i år var den plutselig innstilt 2 juledag. Hurtigruta hadde ikke hundelugar, så Cami måtte sitte i bur på bildekket, uten at noen fikk være sammen med ho under hele turen. Ikke lov for mennesker og oppholde seg der. Ikke noe særlig og sende en så ung hund på den måten. Det endte med at vi kjørte i møte med Marius, som hentet de på Vollan. Det ble den beste løsningen. Juletur til Vollan, veldig eksotisk, men vi fant no en bensinstasjon som var åpen.

I morra er det lutefisk på programmet, får bare håpe mageskinnet holder. Kjennes skremmende ut.

Snart jul. 16 desember 2009

Da er det ikke lenge igjen.                 

Er ganske bra i rute, men det blir jo alikevel noe i siste liten. I dag har hundene fått klippt poter og klør. Gjennombørstet og stusset litt her og der. Planen var og bade de, men det er så kaldt for tida, at det får vente til en litt mildere periode. Fine blei de no likevel.

Lørdag hadde viår tradisjonelle julelunsj. Vi, er jeg og to venninner helt tilbake til barneskolen. Det som var veldig trasig var at den ene datt på isen, seilte ned en bakke og under en bil. Resulterte i 2 brudd i skuldra og veldig forslått i resten av kroppen. Huff og huff kor uheldig går det ann og være. Enda godt ikke hodet og ryggen ble skadet. Ekstra trasig når slikt skjer like før jul.

5 desember 2009

        

 På fredag hadde vi besøk av Lill og Kai fra Fossbakken. De

hadde meg seg ett kull med nydelige små corgivalper.

Kjempetrivelig. De små nøstene var overalt. Alle ble funnet og kom seg vel hjem.

                 

 Cami ble veldig glad da de kom. Hoppet og spratt . Har nok ikke glemt at ho har hatt mange fine stunder på Fossbakken.

Fredagskvelden var jeg en tur hos Ann Sissel som hadde samlet endel av de som har trent i lag. Taco ble servert og ellers koselig prat både om ditt og hund. Så koselig med Ruby som er 13 år. En golden som hører dårlig, men ellers bærer alderen med verdighet. I tillegg 5 labradorer som lå rundt omkring og koset seg. Egentlig er jeg heldig som har så mange koselige folk og trene sammen med. Var kjempetrøtt da jeg kom hjem, så lørdagen innvilget jeg meg en sløvedag og det var deilig.

Mørketid

Ja,da er mørketida begynt her hos oss. Det er en fin tid med advendt og jul, mye stearinlys og anna kos. Problemet  er bare at jeg blir så inn i hampen trøtt. Ja,ja det går vel i år også. Vi er jo snart halvveis,så da så.

Ha fått kjøpt mange julegaver, så er i bra rute i år.

Oppsummering sommer og høst 2009. 29 november 2009

Opp og nedturer

Denne sommeren og høsten har vekslet mellom opp og nedturer. Første nedturen kom i juni, da Sarek ble veldig syk. Vi var veldig redd vi skulle miste godgutten. Det står mere om dette på egen side, Sarek lungebetennelse.

 Da han kom seg ble Raia syk. Ikke bare bare i en alder av 10 år. Også dette endte godt. Det står mere om dette på egen side, Raia lungebetennelse.

 Sarek har hatt en utrolig flott konkuransesesong i LP. I tillegg er han blitt Norsk Viltsporchampion og Godkjent Ettersøkshund. Står mere om dette under LP konkuranser og Sporprøver

Neste nedtur kom da mamma døde uventet 30 september. Det tar litt tid og finne hverdagen igjen etter slikt. Vi la resten av sesongen på is. Trent har vi gjort likevel.

Ferie 

På grunn av hundenes sykdom ble det ikke noe ferie tur på oss i år. Det vil si vi var en tur i Sogndal og besøkte min bror og Målfrid. En flott tur en liten uke. Der fikk vi også en tur med båten de har.

 Vi gikk fra Kaupanger til Flåm. Der hadde vi leid en leilighet som lå i tilknyttning til havna. Heldig med været var vi også.

       Her bodde vi som grever. Nydelig utsikt fra balkongen. En av verdens største turistbåter besøkte Flåm samtidig som vi.

 

Besøk på en seter fikk vi også med oss. Anestølen heter den og ligger ett stykke utafor Kaupanger. Der fikk vi servert rømmegrøt og anna snadder.

        

   Firbeint barnebarn

I løpet av sommeren har vi også fått ett firbeint barnebarn. Merethe ( datter vår) og Marius har fått seg en collie som nå er 1 år. En nydelig dame som heter Cami ( Emprezy Pearly Tears). De bor jo i sokkelen hos oss, så vi ser mye til ho. Ho fant seg fort til rette og går veldig bra sammen med Raia og Sarek.

   

1 årsdagen ble feiret med brask og bram. Er man prinsesse så er man det.

   

Selvfølgelig hadde hun invitert firbeinte gjester også. Drømmemeny fikk de servert.

Det ville jo vært en smule rart om ho ikke hadde blitt introdusert for både spor og lydighet

Apporten er i allefall ingen problem.

Blir spennende og følge denne lille prinsessa videre.

 

Høsten

Hundene og jeg har  vært på Ringvassøya og kjørt firhjuling. Morsomt for både to og firbeinte. Nesten kongelig luksus og bli fraktet til sporene på denne måten.

 

Besøk

 Vi har hatt en god del besøk i den siste tiden. May Tove ( ei venninne av meg) har vært en langhelg i byen. Dette er en tradisjon vi har. Spiser god mat og koser oss. I tillegg handler vi masse julegaver, og er veldig fornøyd med oss selv.

 Så har min bror og Målfrid vært her en liten uke. Som vanlig sover vi ikke bort tiden. Kun det mest nødvendige med søvn. Veldig koselig. Håper de kommer tilbake snart.

Sommer.  6 juli 2009

Ja, så er vi kommet til det som kalles sommer. Hittil har det vært veldig mye dårlig vær og iskald norravind.

ja,ja skjønner ikke at vi orker og tru at det skulle være annerledes i år enn tidligere år. Det har vært veldig hektisk i den senere tid med sportrening, lydighetstrening, sporprøver,Lp konkuranse og en veldig syk Sarek. Det står mer om dette på egne sider.

Gleder meg til ferie. Skal bli kjempedeilig. Hjemmesida er blitt helt umulig og oppdatere, ikke fungerer det og sette inn linker og ikke legger bildene seg slik jeg ønsker. Er det noen andre med freewebs som har eller har hatt dette problemet ? kanskje jeg må bytte, men det blir ikke for til høsten. Facebook har jo tatt litt tid mens det enda er nytt. Litt artig, møter jo massehundefolk der og, og så er det jo så lettvindt og hive inn en kommentar og følge med andre. Nå passer vi en annen hund. Det gikk veldig greit og få det til og fungere med mine. Koselig med 4 beint sommerbesøk. Siden Sarek ble syk ble det ikke helt den uteaktiviteten vi hadde tenkt oss, men det er ikke bestandig ting går som planlagt. Det viktigste er at gutten ser ut til og bli frisk igjen.

Facebook 27 mai 2009

Må bare fortelle at nå har jeg rotet meg inn på facebook. Ser ganske morsomt ut. Er no litt sen i avtrekkeren, men bedre sent enn aldri. Lure no bare på hvordan jeg skal få tid til det og. Må jo ta natta i bruk, ser det ut som. Godt gubben ser fotball på TV, ellers har det vel blitt utkastelse regner jeg med. Artig og treffe folk som man ikke har kontakt med på masse år. Vi treffes vel der regner jeg med.

Emile konfirmert 24 mai 2009

I dag har vi vært i Emilie sin konfirmasjon. Emilie er datter til søskenebarnet mitt, og nærmeste nabo. Hun var konfirmert i Grønnåsen kirke. Etterpå var det ett veldig koselig selskap med masse god mat og kaker. Til konfirmasjonen hadde hun fått seg en flott kofte, som hun var kjempefin i. Mange fine taler og gaver fikk hun også. Hun fikk også joiket en fin joik, som var hennes oldefar sin. Koselig med slike famileselskaper. Gratulerer med dagen din Emilie.

Se så fin ho e.

Vakre Shanaya.  27 april 2009

En helt herlig dame som både er fin innvendig og utvendig. Morsomt dyr rett og slett. Klar til det meste.

Litt av hvert. 26 april 2009

Harstad tur

Vi hadde en fin tur til utstillingen i Harstad. På turen til hadde vi med oss en shelti som kom med fly fra Oslo. Orlando het han, og skulle til Lill på Fossbakken. En festlig fyr som kom ut av buret på flyplassen som om han hadde vært på en vanlig biltur. En riktig koselig liten fyr.

På Fossbakken hadde Lill og Kai laget den deilige middagen. LAMMELÅR, nam, nam. Vi ble der til det var ganske sent, så da vi kom til Harstad koset vi oss bare på hoellet. På Fossbakken fikk vi se valper på ca. 3 uker. Herregud kor valpesyk det går ann og bli. Fikk også holde og kose med en valp. Har aldri holdt en så liten valp. Flossie som er mora, var så tolmodig med de små nurkene. Må være en suveren mamma. Vi fikk også møte Monica og collien Obi. Koselig og få treffe de. Obi var en festlig hund. Minte meg litt om Sarek i væremåte når han var fjorttis. En collie som virkelig tiltrakk meg var Shanaya. En virkelig frampå colliedame. Ho var ikke vanskelig og få med på litt hyss. Utrolig kontaktvillig. ville vært ett suverent emne og trene med.

 Lørdag dro vi i hallen og var der en stund før vi hadde spesialutstilling. Etter utstillinga var vi på foredrag med Charlotte Høier, som var dommer. Det står litt mere om foredraget under foredrag og om utstillinga under utstilling. Klokka var vel bortimot 22 før foredraget var over. Det var da så sent at vi tok oss middag sammen med colliefolket på Egon. Så bar det i loppekassa. Skulle jo tidlig opp på søndag.

Søndag våknet vi til det drittværet. Storm og sne. Etter utstillinga var brua stengt pga. vind, så vi måtte drøye han en stund før vi kunne starte hjemturen. Det var en slitsom hjemtur. Såpeglatt er vel bare fornavnet.

Mandag og tirsdag var noen slitsomme dager på jobb. Vi får håpe dette trasige været snart er over, og vi kan begynne og tenke vår. Mamma har vært syk og vært på sykehuset denne uka, så denne uka har vært veldig hektisk. Cupen rakk vi allikevel og få med oss. Oppdateringer om den under lydighetstrening.

Påske 4 april 2009.

 Påske

Ja, nå er det snart påske. Vi skal jobbe i allefall mandag og tirsdag så tar vi påskeferie. Hva vi skal gjøre er ikke helt bestemt enda. Har bestilt hytte i Skibotn noen dager. Det er mulig vi avbestiller denne og bare tar oss dagsturer rundt omkring. Det blir nok en tradisjonell handledag i Finnland og en tur til Skogsfjorden. Merethe og Marius reiser til Salangen, så det blir bare vi gamlinger og hundene igjen. Vi får krysse fingrene for godt vær og samvær med koselige folk. Det siste er ikke så vanskelig og få til.

Pappa har tatt gipsen og feiret sin 89 årsdag.

Han har ikke noe særlig vondt, men har vært litt hoven. Da er det godt og ha Merethe som kan fikse sånnt. Han kaller ho bare for mirakelkvinnen. Til bursdagen hans bakte vi kaker og ordnet til selskap. Det var koselig. Synes Merethe hadde laget en nydelig kake og pyntet den så fint med lys. Det er jo ikke bare og få plass til 89 lys.

Sånn kan det løses, smart.

Så vant han også en konkuranse i avisa Tromsø. Han gjettet riktig hvem som var på ett bilde som ble avslørt bit for bit.

Harstadutstillingen i april.

Vi skal være med på denne, selv om jeg egentlig hadde tenkt og droppe den i år. Det vil si vi har meldt oss på både NKK og spesialutstillingen til NCK. Denne går på lørdag. Også meldt oss på LP. Her er det 22 hunder bare i klasse 1.  På NKK er det vel noe i overkant av 30 hunder som er påmeldt. Alt klarer vi ikke, men vi får se hva vi velger. Skal i allefall bli koselig med en hundehelg. Charlotte Høyer som dømmer spesialutstillingen på lørdag skal ha foredrag etter utstillingen, kan jo bli interessant og få med seg.

Tirsdag etter påske har vi bestilt stellerom på en ganske ny dyrebutikk. Ett flott rom som inneholder alt fra badekar, blåser, sakser, sjampo osv. Det koster 150 kr og leie det. Tror det blir veldig bra, for det er litt kaldt og blåse Sarek tørr ute, og inne blir det veldig mye gris av den føninga. Da skal gutten få spa.

Litt av hvert. 21 mars 2009

Triste nyheter.

For 2 uker siden kom den triste beskjeden om at Elisabeth Persson på kennel Folias i Sverige( ho som hadde faren til Sarek, Folias Zimzalabim) var død. Desverre måtte ho gi opp kampen mot kreften. Elisabeth var ett fantastisk menneske, som det var en glede og bli kjent med. Alt for ung til og gå bort. Veldig gjestfri dame som mer enn gjerne bidro med sine erfaringer. Hun har gjort mye bra for collien som rase. Brukte og holde ho oppdatert om Sarek og det satte hun veldig pris på. Mine tanker går til Søren og resten av familien. Det er noe i det som sies, det er de beste som går bort først. 

Flere triste nyheter.

Som om ikke dette var nok fikk jeg for en uke siden enda ett trist budskap. Ett søskenebarn av meg hadde også måttet gi opp kampen mot kreften, bare 4,5 md. etter at det ble oppdaget. Mine tanker går til den nærmeste familien som har det tungt nå. Hun var også for ung til og gå bort.

Sne, sne og atter sne.

I den siste tiden har det snedd smådjevler. MAAAAAAAASSE tung og våt sne. Steintungt og få måket, forferdelig og være på jobb, glatt som fy. Utrivelig og være ute med hundene. Blir så våte, det er det verste. Ja,ja det blir vel bedre i år også. Vi er vel evige opptimister. Ser ut som vi kan se langt etter en tidlig vår. Sukk, hadde håpet og kanskje komme i gang med spor før midtsommers. Den enste som trives akkurat nå er denne karen.

Utstilling i Harstad

Har meldt på både til NCK sin spesialutstilling og NKK. Var fryktelig i tvil om jeg skulle ta så noe utstilling i år. Det er nå rart med det, det er jo noe sosialt med disse utstillingene.  Synes ikke det blir det samme bare og være tilskuer. Skal i allefall bli koselig og møte masse hundefolk. Kanskje jeg må finne fram utstillingbandet og vise Sarek. Han blir vel og sukke og si at at jeg har brutt mitt løfte. Ja,ja hannkjønn er nå fine sånn sett, de er ikke så langsure. Har sagt at det kommer masse damer, og at Nira også kommer, så da fikk han stjerner i øyan.

Gåtur og sparketur. 7 mars 2009

I dag har vi hatt ett fantastisk vær, med sol fra skyfri himmel. Tok Raia med meg og gikk "langtur". Vi gikk opp til den gamle skihytta som ligger nord på øya. Da fikk vi en god oppoverbakke og en like god nedoverbakke. Det er sånnt som Raia trenger for og bli enda sterkere i foten sin. 

Den gamle hytta er nå restaurert, og blitt riktig så fin. Denne hytta brukte vi mye da jeg vokste opp og var på skitur. Nå skal den igjen bli åpen på søndagene. Det blir mulighet for litt servering. Forsto det slik at det nå er veldig nært forestående at de skal  åpne. Tok noen bilder med mobilen.

 

Raia storkoser seg når ho får være ute. Spesiell stas når det er bare ho og mor på aleinatur.

Sparketur med Sarek. Var hjemme en tur og fikk meg litt mat, så tok jeg Sarek med på en lengre sparketur. Han synes også det er stas og få være på tur alene med ho mor.  Hjelp, jeg ble veldig sliten. Av og til overvurderer jeg litt hvor sprek jeg er. Vi tok oss en pause på Langnes skole. Noen mobil bilder tok jeg her og.

Håper på like fint vær i morra også. Da skal vi ta hundene med oss og finne en plass de kan springe løse, og vi kan lage bål og grille pølser.

Tenk, det er blitt 1 mars 2009

Pappa har brekt foten. For 14 dager siden var han på handletur i byen. Han var uheldig og glei og brekte ett bein i ankelen. Det er ikke bare, bare når man er 89 år. Heldigvis er det ett pent brudd som ikke krevde operasjon. Han bruker rullestol og kommer jeg ved egen hjelp både i seng, på toalettet og alle slike ting. Krykker blir for vanskelig. Han skal gå gipset tilsammen 6 uker. Vi får krysse fingre for at han kommer seg raskt igjen.

 

Nå har vi fått masse sne. I løpet av ett par døgn kom det enorme mengder, samtidig som det båste ganske kraftig.   

Alle måtte ta i ett tak skulle vi få tilgang til hus og heim.  Godt vi har snefreser som hjelpemiddel.

   

 Når freseren er i bruk får ikke Sarek være ute, da må han nøye seg med og ta en titt i døra. Trasig synes han.

Vær så snill, kan æ ikkje få komme  ut, bare litt ?

Får håpe vi ikke får så mye mere sne. Det er nok nå. Det er vel og tru på julenissen. Mars og april er jo de månende det virkelig kommer mengder med sne. Huff og huff ikke så koselig og tenke på. Det blir jo ikke noe festlig og være på jobb.

På lørdag var vi noen jenter som trener i lag, som var invitert til Grete . Vi spiste pizza, og koset oss med rødvin og snacks. Vi pratet til langt ut i de små timer. Hva pratet vi om ? Det er vel ingen bombe om æ sier det gikk mest i hund. Veldig koselig. Tusen takk for hyggelig samvær.

   

                                 

 

 

 

 

 

 

Øverst til venstre, to blide jenter, Gunn og Frid. Øverst til høyre Grethe og Vega. Nederst til venstre????????????????. Kanskje jeg får avsløre det bit for bit i avisa ? Kanskje noen kan vinne seg en kake ? Nederst til høyre er Vega. Må innrømme at flatten er en rase som tiltaler meg mer og mer.

Lite som skjer.  8 februar 2009.

Det er stille på alle fronter for tiden. Vi holder på og fryse ihjel. Små turer ut med hundene, men de blir fort kalde. I går var jeg på sparketur med Sarek, og det er like morsomt både for han og meg hver gang. Han elsker og få fart på meg. 

Raia er helt nedrøytet og har ikke vinterpels som tar av for kulden. Skjønner ikke ka ho tenke på når ho kaster pelsen i januar. Forrige helg fikk ho seg ett bad, så nå tror jeg siste rest er kommet. Håper ho lager ny pels fort.

----------------------------------------------------------------------------------

I helga har Lill (Phrostmade)  vært i BRNO Tsjekkia og stilt ut Lucas (Nuch Jeroses Kingly Dreams) og Shanaya ( Nuch Phrostmades Dreaming Devotion). Det ble kjempeuttelling. Begge ble Tsjekkisk champion. I tillegg ble Lucas kvalifisert til Crufts 2010. Han ble også BIR og fikk Cacib. Gratulerer så masse til Lill og Trine ( Emprezy) som er deleier i Lucas.

-------------------------------------------------------------------------

Har feil med skolebilen. Var på to verksteder på fredag, men ingen kunne stille noen diagnose. Skal tilbake på verksted på mandag, får håpe de finner ut noe. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Verksted betyr jo fridag for meg. Dvs. jeg skal utnytte dagen til litt årsoppgjør. Kjedelig arbeid, men det må jo gjøres.

----------------------------------------------------------------------------------

I dag har jeg også gjort klart for og sende erstatningskrav til de som eier rottweileren som angrep Raia. Totalt har skaden nå kostet ca. 23000kr. Fra forsikringen har vi fått kr. 9000,- Det er Vesta, ikke det beste selskapet og ha hunden forsikret. Hadde det vært Sarek som er forsikret i Gjensidige, ville jeg fått alt dekket, så lenge det ikke overstiger kr. 30000,-

Får stadig vekk høre noe skrekkopplevelser som folk rundt i nabolaget har hatt med denne hunden. Blir mere og mere rystet, og skjønner ikke at de ikke selv ser at dette kan ende med en skikkelig stygg ulykke.

Nå er sola kommet tilbake til oss.  24 januar 2009

Endelig, etter og ha savnet den i 2md. Dagene er blitt bra mye lysere. Soldagen var egentlig onsdag den 21 januar, men vi så den ikke sola før 23 januar. På selve soldagen hadde vi solboller (berlinerboller) og varm sjokaolade på jobb. Til og med på treninga hadde vi solboller og kose oss med. Det er forsåvidt ett fint vintervær, desverre mye iskald vind og hardt og glatt føre. Ikke så veldig fine turforhold. Sarek er helt god i foten sin, så det var nok en strekk han hadde.

  Ikke så enkelt og ta bilde rett mot sola, men denne ene dagen i året, så bare må man.

Sarek mye bedre i foten sin. 18 januar 2009

Sarek er mye bedre i foten sin. Halter ikke lengre, så det var nok en strekk e.l. Skal holde han i ro ett par dager til for sikkerhets skyld. Raia har fått manikyr i dag. Klippt litt tjavs, ører, poter og klør. Ho har røytet veldig mye . Snart er ho vel ferdig. Det er 2,5 år siden ho røytet ordentlig sist.  Neste helg skal ho få seg ett bad. Det trenger ho virkelig, var vel badeklar allerede da ho blei skadet.

Sarek har vondt i en fot.   16 januar 2009

Onsdag da vi kom hjem fra treninga halta han veldig. Vet ikke hva han har gjort seg. På treninga var han helt i hundre, lekte og var i fin form. Mest sannsynlig har han forstrekt seg i høyre forlabb. Synes det er litt bedre i dag. Snakket med veterinæren og ble enige om og se det ann til over helga og lufte han i band og holde han mest mulig i ro. Stakkars Sarek han synes veldig synd på seg selv.  I går ville han bare ha omsorg og kos. Ser ut som det er noe som følger hannhundan, enten de er 2 eller 4 beinte. Han har vel aldri opplevd smerte før, så det e no litt synd i han. Mor sitt smykke. Litt kjedelig, da det nå er flott vær, men ingen av hundene kan være med ut på ordentlig tur.

Ellers skjer det ikke noe spesielt her hos oss. Vi venter i lengsel på sola.Bare 5 dager igjen så kan vi kanskje få se ho. Åååååååååååååå det skal bli deilig.

Fotoutstilling på Tromsø Museum. 16 januar 2009

I 2008 fotograferte Tromsø Museum masse hunder i Tromsø. De vises ute på en stor vegg utenfor museet nå i mørketida. (des. og jan) Bildefremvisningen kalles Glimt og det er masse fine bilder av hunder med sine eiere. Masse kjentfolk.

 Vi fikk tilsendt bildene som var tatt av oss. Legger de ut her. Noen har jeg redigert litt selv.

 

Godt nyttår. 1 januar 2009

 Ja, tenk da var vi gått inn i ett nytt år. 2009. Vi får håpe året blir bra for oss alle.

       Nyttårsaften tilbragte vi hjemme. Vi spiste nydelig middag. På menyen sto helstekt indrefile og det er jo bare helt herlig. Merethe og Marius spiste sammen med oss. Dette er jo årets verste dag for Raia. I år er likevel den beste nyttårsaften ho har hatt. Det var veldig lite skyting i dagene før, så ho fikk ikke opparbeid seg så mye redsel på forhånd. Først kl. 18 på nyttårsaften begynte ho og pese. Vi hadde laget bunkers på soverommet,( lydisolerende plater for vindu og ventiler) her lå hundene i hver sitt bur store deler av kvelden. Sarek sov seg gjennom det meste. Vi tar ingen sjanser på at han skal få en negativ opplevelse. Raia ligger aldri i sofaen, men på nyttårsaften vil ho ligge der..

Huff, det er slitsomt for ho mens det står på

Sarek tar livet med ro. Kontrastene er veldig store. Det er deilig og se at han tar det hele med fatning.

På dagen hadde vi gått en lang tur med Sarek, og så fikk de mat i 4 tida. Det er nok lurt at hundene er slitne og mette før kvelden kommer. 

I 2 tida på natta fikk vi besøk av naboer. Det var koselig, og det ble mørke morgen før vi gikk og la oss.

I dag, 1 nyttårsdag har vi fått masse nysne. Vi har vært ute med hundene. For første gang siden Raia ble skadet har vi gått tur med de i lag. Ikke så langt, men hundene var veldig glade over og få være med begge to når vi skulle gå tur.

Pyramiden kjøpesenter FULLT av hunder. 6 januar 2009

I dag hadde Oslo hundeskole invitert alle som hadde lyst og få fotografert sine hunder og registrere seg for og bruke hunder i film eller reklame til og stille opp. De skal lage ett register som skal kunne brukes ved behov.

Det var godt over 300 hunder som stilte opp. Trangt om saligheta var det. Hadde bare Sarek med, veldig fin sosialtrening. Var superfornøyd med gutten. Ikke stressa han, lot andre hunder lukte på seg. Var jo litt engstelig for at noen skulle gjøre utfall mot han, men neida alt gikk bare bra. Er vel enda litt paranoid, men det er snart borte. På hjemmesiden til Oslo hundeskole avd. Tromsø kan man se bildene om ett par dager. http://www.oslo-hundeskole.no/.

Oslo hundeskole har opprettet en avdeling i Tromsø. Kjempespennende med noe nytt. Det er FRYKTELIG labert med lydighetstrening/konkuransetrening i byen. Kjenner jeg får ny inspirasjon bare ved tanken. Det tar vel enda en stund før det er helt oppe og går, men spennende blir det.

I tillegg var det 2 collier til der, begge fra Beautycoll kennel i Bergen. Desverre var det ikke så god mulighet til og prate med hverandre. Alle hadde nok med og passe på sine hunder. Koselig bare og se andre collier. Har ikke møtt de tidligere.

Etter registreringen var det foredrag med Geir Marring. Han hadde mange morsomme vinklinger på kombinasjonen hund - menneske.

Da var man igang igjen. 5 januar 2009

 I dag var 14 dagers juleferie ubønnhørlig slutt. Har vært veldig trøtt i jula, heldigvis er det vel bare sånn ca. 16 dager igjen til vi kan se sola igjen, det skal bli deilig. Vi har fått veldig mye nysne i det siste, det gjør arbeidsdagene ekstra slitsomme. Sporete  og glatte veger. Neste uke begynner jeg med trafikalt grunnkurs, så da blir det noen kvelder med jobbing, men så er det ikke min tur før i april. synes det er morsomt og ha kurs, men man mister jo noen sårt tiltrengte frikvelder.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

I dag fikk jeg en skikkelig gladmelding fra Lill (Phrostmade). Det går heldigvis mye bedre med lille Boss, som ble styggt skadet dagen før nyttårsaften. Vi håper inderlig at han kommer seg gjennom dette uten for store men. Han er en skikkelig fighter. http://www.phrostmade.com/ På denne linken går det ann og lese mere om hvordan det går med gutten.

----------------------------------------------------------------------------------

Jeg har brukt en del av fridagene til og rydde litt på hjemmesida, lage arkiver og sånnt. I tillegg har jeg fått sikkerhetseskopiert bilder og tatt en kraftig opprydding på pc en. Det trengtes virkelig. Spekulert litt på om jeg skal lage en blogg/dagbok på siden, istedenfor ting og tang siden. Det blir enklere og oppdatere. Har ikke helt bestemt meg enda.

Har også studert terminlister for Lp, utstilling og spor. Er pent nødt til og prioritere litt bedre i år enn i fjor, ellers blir jeg sprø i mitt hode. Det blir en del kollisjoner ser jeg. Tror nok jeg blir og nedprioritere utstilling i år. I allefall der det kolliderer. Det blir 3 terminfestete sporprøver på Senja. Den første og eneste i vårt område før ferien kolliderer med Tromsøutstillinga i juni. Veldig ergelig, men her blir sporprøve prioritert. ellers skal det være 2 prøver i Tromsø i sept. Har også vurdert og ta en utstilling og/eller Lp i Sverige i løpet av sommeren. Dette har jeg tenkt på i flere år, men det har liksom ikke blitt noe av. Er enda i tenkeboksen på en del ting.

Har bestillt overnatting i Harstad til NKK i april, men det kan hende jeg bare tar lydighet og dropper utstilling. Man må jo bestille så tidlig, da det blir fort fullt på hotellene.

----------------------------------------------------------------------------------

Jeg er begynt og sparke med Sarek, dette likte han veldig godt. Tror han likte at det ble litt fart på ho mor. ellers har jeg lekt mye med han i jula. Han må ta til takke med meg nå når Raia ikke kan leke. Det er litt for tidlig og slippe ho i vill lek. De savner nok begge og kunne burne i nysneen.

                    Gal jeg, nei det er bare tull.

                                   Tru ka æ pønske på her

Herlige Arja til Lill ( Phrostmade) er dratt til hundehimmelen. 1 januar 2009

Det var triste nyheter og begynne det nye året med. Hun ble påkjørt. En flott colliedame som hadde hele livet foran seg. Huff, synes så synd på Lill, Kai og Silje. I tillegg regner jeg med at Bente med familie også har det tungt, Arja var jo mye der og lekte med Nira.

Som ikke det var nok ble Boss, en collievalp på ca 6 md. hardt skadet. Heldigvis ser det ut som om de klarer og berge han. Vi får krysse alt vi har for at det skal gå bra med gutten. Ja så fort og brutalt kan vi miste våre hunder.