Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Sporprøver 2009

Fersksporprøve 22 sept. 2009. Sarek ble godkjent Ettersøkshund.

Bevis har vi også fått. Litt om prøven vi gikk.

 

 

Vi rakk akkurat og få gått prøven før tidsfristen var ute, og elgjakta staret. Prøven gikk på Håkøya med Einar Mellomgård som dommer. Prøven startet med at dommeren fortalte at her hadde det gått ei ku med to kalver, ei ku med en kalv og en okse.

                                                          

 I tillegg en del hestetråkk og menneskespor. Æ tenkte , no må du ikkje fortelle noe mere for ellers ramle æ ut Tok selen og lina på Sarek. Lot han stå litt og snuse inn alle inntrykkene. Så sa jeg søk spor. Han startet nølende med og undersøke området. Jeg tenkte hvordan i all verden skal han forstå hvilket spor han skal følge. Han er jo vant til og følge det sporet han blir anvisst. Etter og ha rundert en stund rundt i området, tok han ett spor og begynte og gå. Jeg ante ikke da hvilket spor han hadde tatt, men hadde bestemt meg på forhånd for at tok han ett spor og begynte og gå, skulle jeg rose han. Så gjorde jeg, men ante egentlig ikke hva jeg roste. vi hadde ikke gått langt før jeg så elgspor, da vart æ superglad.

                       

 Gutten hadde i allefall valgt ett elgspor. Selv om dette ikke er tillatt når vi går blodspor. Sarek gikk veldig rolig og med stor andakt. så ut som han gikk med sånn skrekkblanda fryd. Er dette virkelig lov?

Etter en stund stoppet han opp, tydelig litt i villrede. Jeg tenkte f-- der mista han sporet. Så søkte han ett par meter ut og begynte og gå tilbake. Veldig rolig. jeg tenkte, nå er han usikker. Har jo aldri før gått bakspor. Heldigvis hadde æ no vett nok i skallen til og forstå at elgen trenger jo ikke bare gå i ei retning

Etter en stund vinklet han over ei myr og fortsatte ett godt stykke langs kanten på andre siden. Da var han veldig sikker, og jeg var ikke i tvil om at han fulgte spor. I tillegg hadde vi funnet fersk elgskit og andre spor, som tydelig visste at vi var på sporing av elg.

                                                                     

 Så vinklet han opp en bakke, ble veldig lav i kroppen, sånn blanding mellom gjeterstilling og jaktstilling. Da sa jeg til dommeren at nå trodde jeg vi er ganske nært elgen.( han har gjort sånn før, når vi har møtt elg i blodsporet)  Han var enig i det, og vi skulle stoppe prøven der. Sarek fikk masse ros og belønning i store dunger, men kunne nok tenkt seg og fortsette til han fant noe.

                                                  

Da jeg fikk vite at prøven var bestått ble jeg kjempeglad og veldig stolt over Sarekboyen. Dette er det mest spennende jeg har gjort sammen med hundene. Reine adrenalinkikket. Anbefaler dett på det varmeste.

Egentlig hadde Sarek fortjent en helt annen form for belønning.             

Sporprøve på Senja 6 september 2009. Sarek ble Norsk Viltspor Champion

                                           

Dette var en bevegelig prøve. Dommer var Arne Solheim. Sarek fikk 1 premie, og dette var den siste han trengte for og bli Norsk Viltspor Champion. Kommer mere om dette senere.

 

Sporprøve i Tranøybotn (Senja) 16 august 2009

Flott arrangement. Sarek fikk 1 premie for Arvid Nilsen. Raia fikk en 3 premie . Prøven var terminfestet. Skal skrive mer fra denne konkuransen etterhvert. Gratulerer til Frid og Kip og Lill Ann og Sebastian som fikk championatet.

Sporprøver på Senja 15 juni 2009

Dette ble ikke det helt store for oss. For Sarek ødela jeg ganske mye. Han møtte elgen i sitt spor. Taklet dette veldig bra, men det gjorde ikke jeg. Jeg stoppet han ca. 100m før sporslutt, syntest han var så rar at jeg trodde ikke han gikk spor. Kor idiotisk går det egentlig ann og bli. Stakkars Sarek. Fredagen fikk Frid/Kip og Lill Ann/ Sebastian 1 premie.

Raia fikk seg en velfortjent 2 premie. Ho jobbet helt fantastisk i ett for ho veldig vanskelig terreng. Ho rota seg bort i opphold på rett strekning. Det lå i forbindelse med en "støyp platt". Dette var helt nytt og ho var overbevisst at vi måtte ut i skogen igjen, det er jo der vi går spor. Veldig fornøyd med den jobben ho utførte.

Søndag var det veldig vanskelige forhold. Det var tørt da sporene var lagt og høljeregnet hele natta og dagen. Blodlukta var nok spredd over hele Senja. Disse sporene la vi som kursdeltakere. Vi var to sporleggere på hvert spor. Disse sporene ble for vanskelig for mine.

Søndagen var det ingen førstepremier. Frid/Kip og Lill Ann/ Sebastian fikk 2 premie, ellers var det veldig mye 0.