Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Resultat på siste Boreliaprøve. 18 august 2009

Den siste boreliaprøven vi tok var negativ. Den var gått ned til 2,7 fra 10,7 sist gang vi tok. sarek er i fin form, men mangler enda litt på det fysiske.

Kontroll hos veterinæren. 22 juli 2009  Friskmeldt.

Veterinæren fant ingen lyder på lungene og i brystet. Blodprøvene var også fine. Sarek er også i fin form. Må være litt forsiktig en ukes tid så det ikke blusser opp igjen. Unngå vått og vind.

" Flåttprøvene" var litt sånn ymse. Han var testet for flere bakterier som flåttbitt kan gi. Er verdiene under 8 er det negativt og er de over 12 er de positive. Alle bakteriene utenom Borelia var negativ. Borelia lå i grenseland, det var en verdi på 10,7. Prøvene var tatt 10 dager etter at han var blitt syk. Slike prøver er sikre når de er tatt 30 dager etter at hunden er blitt syk. Siden prøvene var tatt så tidlig og lå i grenseland, skal han testes på nytt etter 30 dager. Mystisk.

Raia er også blitt syk, egen side om dette blir laget snart. Samme som Sarek, men ikke så syk.

Kontroll hos veterinæren. 10 juli 2009

Denne uka har fortsatt med fin fremgang på Sarek. Gradvis er han blitt kvikkere og kvikkere. På kontrollen i dag var lyden på lungene borte, men fortsatt noe igjen i brystet. Han har nå gått på halv dose febernedsettende siden tirsdag og skal fra i morgen prøve og kutte det ut. Han skal ha enda en kur med samme mengde og typer pensilin som han har hatt til nå. Vi skal tilbake på ny kontroll den 21 juli, da skal de også ta ny blodprøve for og se hva den viser.

I dag tok de blodprøver for og teste i forhold til flåttbakterier. Lite sannsynlig, men det er jo greit og få det utelukket. Det er jo påvisst flått på Senja, der gikk Sarek spor 14 dager før han ble syk. I tillegg er det også funnet en død mus på Kvaløya, full av flått.   Det er jo ett lite mysterium at han så brått skulle bli så syk. Fortsatt har jeg ikke merket noe på de andre hundene. Det er nå 11 dager siden han ble syk, så vi får håpe de klarer seg uten og få dette.

Sarek fikk lungebetennelse. 5 juli 2009

Mandag 29 juni ble Sarek syk. Det begynte med hoste. Hørtes ut som han harket og hadde fått noe i halsen/nesen. Trodde det var ett gressstrå som satt fast. Dette var på ettermiddagen. Han virket også utafor. Vi dro på treninga, men han ville ikke komme ut. Tilslutt kom han, men bare daffa avgårde. Skjønte at han ikke var i form, men trodde enda det var for noe som satt fast. så han fikk gå i bilen og legge seg igjen. Han hostet og harket, så jeg håpet han skulle få det løs. Ringte vaktveterinæren i 23 tida på kvelden. Siden han drakk vann og hadde spist litt var det ikke noe hardt som satt fast, så vi skulle vente til tirsdags morgen, hvis ikke noe skjedde. Fra ca. 0400 om natta hostet han mer og mer og peset og var dårlig i form. Da begynte jeg og tro at dette kunne være noe annet.

Tirsdag

På morgenen( tirsdag) dro vi til veterinæren, han var da så slapp at han klarte ikke og komme ut av buret selv. Vi måtte hjelpe han. Det første veterinæren gjorde var og ta temperaturen på han. Den visste 41,5. Dette var veldig høyt og veterinæren sa det var sjelden at de hadde hunder inne med så høy feber. Teorien om at noe satt fast ble fort skrinlagt. Han fikk febernedsettende og pensilin i sprøyteform, før undersøkelsene gikk videre. Veterinæren ville ta røntgenbilder av hjerte og lunger. Noe med hjerte kunne utløse slik hoste. Han kunne ikke få narkose på grunn av hans tilstand, så det var avhegnig av at det gikk  uten. Sarek var så snill og flink at det gikk helt fint. Bildene var fine. Hjerte og lunger så fine ut på bilde. Vet.lyttet på han og fant ulyder i lungene. Sarek ble lagt på drypp og skulle være hele dagen til observasjon og for og se om febernedsettende virke, og hvordan han utviklet seg. Heldigvis virket febernedsettende fint på han. Da vi hentet han hjem var han veldig dårlig. Vet. hørtes ikke alt for optimistisk ut, men sa at hvis det var bakterier var prognosene bedre, da ville sannsynligvis pensilinen virke. Var det virus var det bare hans immunforsvar som måtte jobbe med saken. Det ville få en tøff kamp. Blodprøvene visste ikke noe bakterier, men det kunne være for at det enda ikke ga utslag.( så ferskt)

Onsdag

Det var ikke mye annet og gjøre enn og krysse fingrene. Feberen lå ganske stabilt på noe over 39. Han var veldig dårlig både om kvelden og natta. Om morgenen på onsdag dro vi tilbake til vet. for  påfyll i sprøyteform av pensilin og febernedsettende. Tilstanden hans var stabil, men hadde fortsatt mye feber. Lyden på lungene var litt svakere. Etterat vi kom hjem på onsdag syntes jeg han var litt bedre. Om ettermiddagen og kvelden ble han veldig dårlig og feberen gikk opp. Han var så dårlig at vi begynte og forberede oss på og miste gutten. Vi var i tvil om han kom til og klare natta. Hostet og sleit også mye. Om natta sov han rolig og var i litt bedre form om morgenen.

Torsdag

Nytt påfyll av medisiner. Det ble også tatt nye blodprøver. Disse visste  endring fra tirsdag. Endringa var også positivt, da tirsdagens prøver visste veldig lavt nivå av hvite blodceller som nå var steget. Så det var bakterier. Kanskje ett virus som hadde gått til bakterier veldig fort. Veterinæren sa at ho nå etter og ha sett han, og de nye prøvene hadde mere trua på at han kunne klare dette. Nå var lyden på lungen borte, men det satt mye i brystet. Så det var både i lungene og brystet( bronkiene) Utover kvelden var det litt fremgang, men ikke så mye.

Fredag

Nå begynte vi med medisineringen hjemme. Febernedsettende og pensilin. Han ble litt bedre ut over fredagen. Sakte, men sikkert så vi flere og flere positive tegn. Enda hostet han ganske mye, og var veldig slapp og trøtt. Medisinene tåler magen hans, så det ser fint ut.

Lørdag

Dette var første dagen vi merket større fremskritt og feberen var lavere. Mindre hoste og bedre allmentilstand. Fortsatt fryktelig slapp og trøtt. Nå begynte vi og tro at dette kunne ende godt.

Søndag

Fremgangen har fortsatt i dag. Feberfri i dag. Synes han har kommet seg godt, dette virker veldig lovende nå. Han er enda veldig slapp og sliten, men det er jo ikke annet og vente. Hoster endel, men mye mindre. Så nå er det bare og krysse fingre og tær for at dette ikke er smittsomt. Dette tror jeg blir vel tøfft for Raia, og i tillegg passer vi en annen hund. Det har vært noen tøffe dager. Fælt og se når de blir så syke og det er så lite man kan gjøre.