Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Raia ble bitt av en rottweiler søndag 5 oktober. Mange stygge sår og 3 beinbrudd.

Den siste oppdateringen om dette kommer først. For besøkende som ikke har lest om dette før kan det være lurt og starte  her  og bla nedover til du kommer til Raia har vært på røntgen 4 nov. Så fortsetter du som vanlig på denne siden.

Utvikling fra 5 okt.- 5 januar 2009  Oppdateringer kommer rett under.

                   Slik så det ut 5 oktober, den dagen ho ble bitt.

  Slik så det ut 11 oktober.  6 dager etter at det skjedde.

  Slik så det ut 24 oktober. 2 uker og 5 dager  etter at det skjedde.

Slik så det ut 13 november. 5 uker og 4 dager etter at det skjedde.

        Fremgangen er rimelig stor.

Slik så foten ut 3 md. etter at skaden skjedde. 5 januar 2009

Her kommer oppdateringene som vanlig. De nyeste først.

Friskmeldt 10 mars 2009

I dag var vi hos veterinæren. Raia har fått noe som ligner på en liktorne ved siden av den bakerste tredeputen på den skada foten. Det kan skyldes ulike ting, men mest sannsynlig en liten skjevhet som gjør at ho har lagt seg til en vane med litt feil belastning. Vet. skrapet noe bort, så skal vi se det ann. Neppe noe som har betydning for ho. Vi skal fortsette med masasje og prøve og få tredeputen "bein" igjen.

Ho har ingenting vondt i foten, halter ikke, men kan av og til få en litt skjev stilling når ho står i ro. Dette skyldes det som tidligere er fortalt om tredeputen. Ho er nå helt friskmeldt. Musklaturen i den skada foten har nådd igjen den friske foten. Alle ledd og sener er myke og fine. Nå kan vi for fullt ta fatt på opptrening av hele hunden. Fysisk trenger ho og få komme i ordentlig form. Det blir nå lengre turer med større belastning. Må fortsatt skynde seg langsomt slik at det ikke blir overbelastning. Er jo så vant til og si rolig og forsiktig, så det tar vel litt tid før jeg tør og la ho få styre mere selv. Nå hopper ho ut og inn av bilen selv, og har også tatt i bruk buret i bilen. Til nå har ho lagt i midtgangen for og kunne bevege seg når det har vært så kaldt. Det skal bli deilig og slippe den løftinga spesielt inn i bilen. Veterinæren sa at ho nå kan trene på det meste. Til og med hinder. Alle hinderøvelsene kan ho, så det trenger vi ikke trene på. Selvfølgelig må alt skje med måte, ho er jo tross alt en voksen dame.

Så det ser faktisk veldig lovende ut, med tanke på at ho fortsatt kan ha ett aktivt liv. Får bare håpe dette med tredeputen  ikke blir ett problem videre. Veterinæren virket ganske avslappet til dette. Bruker Gerd Brandvoll på Tromsø Veterinærsenter, ho er så snill med og flink med oss, og Raia slapper helt av uansett hva som blir gjort.

Ellers har jeg sendt regning til eieren av rottweileren. Har ikke hørt ett ord, og tror ikke noe på at jeg får en krone frivillig. Vurderer nå og overlate innkreving til de som kan sånnt. Forsiringsselskapet har jo også interesse av og få inn penger. Skal andre inndrive pengene blir det i allefall mye dyrere for han, men,men. Når han ikke har brydd seg med hvordan det går med hunden, så kan man vel ikke forvente så mye mer fra den kanten. Ikke Tromsøs mest ansvarlige hundeeier er vel min konklusjon.

3 måneder siden Raia ble skadet .            5 januar 2009

Ja, tenk nå er det 3 md. siden ho blei skadet. Det går fortsatt som det skal. Vi er ute og går små turer.Nå har vi også begynt og gå med begge hundene i lag. Dette setter de utrolig pris på, nesten som valper. Hvis ho ligger lenge og sover halter ho ett par skritt, men ellers halter ho ikke. Litt stiv enda i selve poten, men det tar nok lang tid før det blir helt bra. Det virker ikke som ho har noe smerter og er i godt humør.

Prøvde og få tak i en sokk som skulle varme foten når det er veldig kaldt. Det var ikke enkelt, de fleste hundesokker er ganske store og beregnet til og være utenpå bandage. Det er jo viktig at det ikke blir vanskelig og gå, må jo få mest mulig riktig gange i denne fasen.

Det endte med en Ulvang sokk i minste barnestørrelse. Den fester jeg med litt sportstape. Fungerer fint. Det er jo enda en stund til all pelsen kommer tilbake.

               Noen bilder av foten slik den ser ut nå. 

 

        Se så herlig og at ho kan få kose seg litt ute.

 Denne siden vil nå ikke bli så ofte oppdatert. Skal oppdatere hvis noe spesielt skjer. Så intet nytt er godt nytt.

18 dager siden bandasjen var tatt av. 26 desember 2008

Ja, nå er det gått 18 dager siden bandasjen også ble fjernet. Da den ble tatt av hos veterinæren gikk ho forfløffende bra. Veterinæren sa det var sjelden og se at de gikk så bra med det samme. Var nok veldig lurt og ha en periode med støttebandasje etter at gipsen var tatt. Overgangen ble gradvis. Vi var kommet oss fint igang med opptrening ute, så ble det speilblank holke og vi måtte ta en pause. Det er veldig dumt, men vi kan ikke ta sjansen på at ho glir. Så fikk vi 3 dager med ok føre, men nå er det speilblankt igjen. Dumme ting. Selve tredeputene er nå blitt myke og fine igjen. Vi har masert hver dag med vitapankrem. De var steinharde og veldig små. Det var nesten som ett skall som måtte dette av. Selve poten er blitt mye bedre. Enda er ho litt svak i spesielt " håndleddet" Har ikke enda full vinkling når ho står. Det er slikt som vil ta tid på en såpass gammel hund.  Så langt må jeg si at vi har hatt hell i uhellet og ikke hatt noen komplikasjoner. Alt har gått etter "programmet" så langt. Enda er det vel litt tidlig og si om ho får noen varige men av dette. Det tar jo enda en god stund før ho vil ha full styrke i foten. Nå har jeg også tort og klippe klørne på foten. Har vært redd for at ho skulle rykke til, men det gikk veldig fint. Ho har også begynt og sette seg normalt og klø seg med foten. Psykisk har ho klart seg fantastisk bra. Spiser Metakam for og få den betennelseshemmende effekten den har. Vi skal nå trappe ned dette også. Skal spise halv dose en stund før vi slutter helt. Noen ny kontroll er ikke planlagt. Så lenge alt går etter planen, tar vi vel ikke ny røntgen før godt ut på nyåret.

Julaften koste ho seg seg stort når ho fikk søke og finne pakke under juletreet. Denne kosestunden har ho VIRKELIG fortjent.

Første uke uten gips. 5 desember 2008

Da vi forlot veterinæren etter at gipsen var tatt, gikk ho veldig fint. Dagen etterpå derimot var ho ett ynkelig syn. Ho haltet og var veldig ustødig.Når Sarek gikk forbi sjanglet ho. Reiste seg ikke opp for og gå uten at det var nødvendig. Kjente litt på foten og ho hadde veldig vondt i tærne. De har jo ikke vært i bevegelse på 8 uker. Denne dagen syntest jeg synd i ho. Litt bekymret ble jeg også, selv om veterinæren sa at noe slikt kunne skje.

Merethe skulle gi ho litt masasje om kvelden, da tok ho forlabben sin og la på fanget til Merethe. Ho sa helt klart ifra at i dag takler jeg ikke noe masasje. Da fikk ho ansiktsmasasje i steden. Ho er veldig flink og formidle hvordan ho vil ha det.

Sarek visste tydelig at han forsto at i dag hadde ikke Raia det bra. På slutten før ho tok gipsen hadde han friskmeldt ho. Nå visste han ikke hva godt han skulle gjøre. Han la seg godt tilrette med hodet sitt på ho. Det virker som Raia setter veldig stor pris på dette. De to har ett helt unikt forhold. Er det ikke herlige hunder jeg har?

Allerede lørdag var det stor fremgang . Begynte og gå mere og bedre. Var ikke lengre så øm i tærne. Fremgangen har fortsatt dag for dag. Nå er vi ute og går korte turer hver dag. Litt lengre for hver gang. Det er viktig at ho får mere og mere belastning. Synes ho går veldig bra nå. Småjogger så lett og fint. Det ser absolutt lovende ut. Det vil fortsatt kreve mye målbevisst arbeid for og få det så bra som mulig. Snakket med veterinæren på onsdag, og vi ble enige om at ho skulle beholde bandasjen til mandag. Da skal vi innom en tur så de får se hvordan gangen er. Samtidig skal begge få påfyll av rabiesvaksine. Raia har friskmeldt seg og inviterer Sarek på lek og det samme gjør han. Det er en utfordring og avlede dette. Det er imot min religion og si rolig til Raia, men må man så må man.

Gipsen tatt av. 27 november 2008

                   HURRA.

I dag har vi vært på ny kontroll og røntgen. Knusningsbruddet har grodd fint. Bruddet med "pinnen" var ikke helt grodd enda. Det bruddet som er oppe på låret er heller ikke helt grodd. Likevel mente veterinæren at vi skulle ta av gipsen, da det ofte har visst seg at siste del av groprosessen setter fart når foten blir brukt mere og blodsirkulasjonen kommer i gang. Det var heller ikke noe uvanlig at bittbrudd på en så gammel hund tar tid.

Ho fikk lagt på støttebandasje som skal være på i allefall en uke. Raia hadde ingen problem med og trø på foten. går som normalt. Det må være utrolig deilig for ho. Nå begynner opptreningen av hele hunden. Siden ho har vært i ro så lenge må jo alle muskelgrupper trenes opp igjen. Ho får masasje og strekk og tøy og det nyter ho i fulle drag. Rolig gange i nysne som vi har nå er også fin trening. Det er bra naboan har store slette plener som ingen har gått på. Vår tomt på ca. 1 mål er fullstendig nedtrakket. Sarek har turnert rundt etter som sneen har lavet ned. Han elsker og burne rundt i nysne.

Nå skal hun også slutte med pensilin til helga. Da er det gått 8 uker. 8 slitsomme uker ikke minst for de tobeinte.  Enda har vi mange uker med bevisst opptrening igjen. Det er det verdt . Vi får håpe hun nå kan få noen fine år i alderdommen sin. Snillere hund går det ikke ann og få, og det er ikke tull engang.

Kontroll tirsdag 18 nov. 2008.

Nytt gipsskifte. Ingen tegn til gnagsår. Haseledd, hofteledd og akillessenen var myke og fine. Det som var litt stivt og ømt var sener  og ledd i forbindelse med tærne. Veterinæren maserte og bøyde og tøyde her, så det myknet litt. På torsdag den 27 nov. skal hun i ny røntgen, og da er planen og ta av gipsen. Da er det 7,5 uker siden hun ble operert. Det blir vanvittig spennende . Skrekkblandet fryd kalles vel slikt.

Anmeldelse henlagt. 14 november 2008

I dag fikk jeg beskjed fra politiet at saken var henlagt. ( anng. rottweiler som angrep Raia, se litt lengre ned på siden) Hadde vel ikke ventet noe annet. Det står at jeg blir kontaktet hvis noe nytt skjer, og jeg har 3 uker til og klage på vedtaket. Jeg får vurdere det. Så vidt jeg skjønner er eieren pålagt at ungene ikke skal gå tur med hunden. Er så tilfelle kom det i allefall noe ut av det. Skal ringe politiet på mandag og få vite litt mere. Ja,ja så får vi bare håpe at ikke en unge eller en annen hund lider samme skjebne som Raia. Blir vel ikke overrasket om så skjer, men jeg har no iallefall gjort mitt for og varsle dette.

Ny kontroll 13 november 2008

I dag har vi vært tilbake på kontroll. Tromsø Veterinærsenter har tatt seg veldig godt av oss. De er så snille og omsorgsfulle med Raia, men så er ho også veldig samarbeidsvillig. Synes det er veldig deilig og få strekt litt på det leddet som ligger inne i gipsen, for ikke og snakke om og bli klødd litt.

I dag bare byttet ho gips. Bitte litt antydning til og være litt rød på haseleddet. Det er jo snart bare bein igjen, så det er veldig lett at det kan bli gnagsår. Det begynner til og med og komme litt hår tilbake. Ho får også slutte med den ene pensilinsorten, så nå blir det bare 4 tabeletter( kapsler) for dagen. Antirobe heter den pensilinen ho fortsatt skal gå på. Kefleks heter den ho no slipper.

Vi har også bestilt Symphytum fra apoteket i Tønsberg. Dette er ett homøopatisk middel som skal hjelpe til på  groprosessen for bein. Regner med det blir ny røntgen om 2 uker. Da får vi vel også vite om gipsen kan tas av.

Fortsatt er ho i godt humør og tar dette veldig bra. Det begynner og bli litt vanskeligere og holde ho i ro. Det merkes at ho har veldig lyst og få rørt ordentlig på seg. Vi må bare stålsette oss og holde ut noen uker til. No er de også begynt og være aleine mens vi er på jobb. Vi overlapper hverandre litt, så det blir enda ikke vanlig arbeidsdag.

                                                          Foten i dag

Anmeldelse . 9 november 2008

Det er nå 2 uker siden jeg anmeldte episoden hvor Raia ble angrepet av en rottweiler. Blind vold kan man vel kalle det. Etter en del runder med meg selv kom jeg frem til at anmeldelse var det eneste riktige. Det sitter jo litt langt inne når man har hund selv. Dersom denne hunden dreper/skader en annen hund eller unge, ville jeg aldri tilgitt meg selv for at jeg ikke gjorde noe. På grunn av at saken nå er under etterforskning vil det ikke være riktig og gå ut offentlig med hele forløpet. Vi får vente og se hva som kommer ut av dette først. Kan jo si så mye at eieren ikke en gang har tatt kontakt for og høre hvordan det går med Raia. Det skuffer meg veldig. Det har vært kontakt en gang mellom meg og eieren, og da var det jeg som tok kontakt. Så han vet veldig godt hvor hardt skadet ho ble. Det er nå 4 uker siden jeg tok denne kontakten, så det burde vært tid nok.

Raia på røntgen 4 november 2008

     Raia har vært på røntgen 4 nov. 2008

 

               Neste side      Sarek