Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Raia.( Black Beauty )  Død 25 januar 2011, 11,5 år

    Stamtavle

Født 3 august 1999, på Rognan hos Petter Bjørnlie . Hennes mor er Hakarin Golden Sandra og far er Bermarks Guido. I hennes kull var det 10 stk.

                     Hun er 55 cm. høy og 24 kg.         MDR 1 testet.              

                   Konkurerer i LP 3.                          Røde Pris i LP 1, 2004.   

               1.premie på blodspor september 2008

Vi overtok denne vakre og snille hunden høsten 2002, da hadde vi passet henne jevnlig siden våren samme år. Kjemien mellom oss stemte perfekt, og vi har ikke angret en dag på at hun ble en del av vår familie. Raia sitt første hjem var også her i Tromsø. Raia sitt beste utstillingresultat er rødt, og 2 beste tispe. Dette var i oktober 2004. Det skal da sies at hun kunn har vært stilt 2 ganger. Fine kritikker begge dagene.

Rasebeskrivelse og standard finner du på   Norsk Collieklubb  sine sider.

Raia sine faste kommentarer

 

 Må bare først finne ut om vi har det trygt, så kan vi trene.

Det er veldig skummelt og være i sånn derre konkuransering. Æ ska hjelpe dæ mor og passe på, så ikke de der mannan gjør oss nokka.

Yes, æ ska trene, men da må æ få Ingebrigtsen kjøtt pølse og ballen.

Æ blir så glad når dåkker kommer hjem, så æ bare må hyle. Like dåkker ikke det ?

Mor i dag e det så vått og grisat, kan vi gå hjem ? Æ får Mariekjeks hos han far likevel.

Mor, det panga, æ blir så redd, du må passe på mæ.               

 

En omsorgsfull, klok og forsiktig hund.

I september 2004 fikk hun en liten "colliebror". Det er Sarek. Fra første stund tok seg av denne viltre krabaten. Lekte med han, og kom og hentet meg når han gjorde noe galt. Feks. når han tok seg en tur i søppla. Veldig tålmodig var hun. Det var trygt og godt for en liten valp og komme til ho.

                    Skal passe på deg til du blir stor.

Hun liker ikke bråk verken mellom mennesker eller dyr.( visstnok en collieting ). Høylydte diskusjoner synes ho ikke noe om. Collien trives best i rolige hjem sies det. Hadde hun vært en tur i Midt Østen ville det fort blitt fred der nede. Man trenger aldri og lete etter ho, det er bare og se seg rundt i en radius av 1 m unna ho mor, så finner man ho garantert.

                        Kan dåkker komme hit med Ilustrert Vitenskap ?

Tålmodig når de tobeinte får sine anfall, men forstår jo at Merethe er glad i meg, så da så.

Full fart

http://members6.freewebs.com/player.swf?file=15089215&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/raisar/&r=0.2091930925537136&ext=.flv

Ellinor og Raia begynner med hundetrening

I november 2002 bestemte jeg meg for at Raia og jeg skulle begynne på hundetrening. Raia  trengte litt mere selvtillit og bli mere sosial. Det var en dame som heter Hege Thoresen som var instruktør. Hun skulle ta den tøffe oppgaven med og få litt vett inn i mitt hode først og fremst.

Jaggu va ho flink den tøtta.

Jeg stortrivdes sammen med alle de koselige folkene. Dette skulle vi fortsette med. Vi fikk egentlig fort fremgang. Hadde aldri trent verken ho eller jeg.

Høsten 2003 gikk vi vår første lydighetskonkuranse. Det ble en fin poengsum. 3 poeng fra opprykk.  Dette var jeg storførnøyd med. I mars 2004 fikk vi opprykk til klasse 2. Vi tok 3 1 premier i klasse 1, og det kvalifiserte til den Røde Pris i Norsk Collieklubb. Vi ble også nr. 2 på mestvinnerlista i klubben.

                                               Hopp over hinder klasse 2.

  Hardt arbeide gjorde at vi klarte og lære inn klasse 2 øvelsene. 18 august 2006 fikk vi opprykk til klasse 3. Da var vi fryktelig stolte. Nå har vi også lært inn øvelsene i denne klassen. Vårt beste resultat så lang (okt.07) er en 3 premiering. ( 3 poeng fra 2 premiering). Vårt mål er gull og emaljemerket og en 2 premiering. Merket får vi visst vi får karakter i alle øvelsene. Det merkes jo at det blir vanskeligere jo høyere opp i klassene vi kommer.                    

             Raia sin favorittøvelse i klasse 3. Neseprøven. 

 Vi holder på så lenge det er morsomt. Raia er tross alt 9 år . Vi må vel kunne si at vi er kommet mye lengre enn det som var målet da vi sto rimelig skrekkslagne på vår første hundetrening. Dette viser at det er fullt mulig og begynne og trene og konkurere med en voksen hund.

I juni 2007 fikk hun gå sitt første blodspor. Hun synes det er spennende og skal få fortsette med det. Kan bli en fin aktivitet når hun blir eldre .

Det er egne sider som tar for seg Lydighetstrening,Sportrening og Konkuranser.

               En annen av Raia sine favorittøvelser i klasse 3 er ruta.

 

     Raia sitt fotoalbum under   Photo Gallery  

                                                                   Livmoroperasjon