Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Lydighetstrening

Lydighetstrening 2007                             

Lydighetstrening 2009

Dersom du ønsker og gå inn i arkiv for lydighetstrening,treningskamerater eller når og hvor trener vi går du inn på linken her Lydighetstrening 2009 så finner du de andre. Inntil videre blir det slik

Lydighetstrening 8 desember - 13 desember 2010

Første del av denne peioden ble det så som så med trening. Speilblank holka under ett tynt lag med sne. Trenger vel ikke og si så mye mere.

Søndag( igår) fikk jeg en kanontrening. Riktignok fra kl 22 og utover. Nybrøyta stort område med god belysning. Nydelig vær hvor jeg kunne trene uten votter. Fikk satt ut masse kjegler samtidig. Er jo også en stor utfordring for både hund og fører. Likegreit og så smått begynne og venne oss til det.

Trente apportdirrigering. Nå har jeg tatt bort skålene og har alle 3 apportene ute. Tok det som full øvelse med kjegla. Veldig bra og nå begynner innsitten ved avleveringa og bli bein. Jippi. Bare og fortsette og være nøye med korrigering og belønning så har jeg stor tro på at det blir bra. Vil jo være dumt og sløse bort poeng på sånnt hvis øvelsen ellers blir bra. Veldig fin fart både ut til kjegla, fin stå og fin fart videre til apporten og inn igjen.

Trente ruta uten noen form for påvisning( snusboks) tok denne også som full øvelse. Kjempebra. Veldig fin fart og dekk midt i ruta. Kan bli en kjempeøvelse.

Tar nå også ruta og apportdirrigering etter hverandre så han blir vant til begge disse dirrigeringsøvelsen. Vil jo ikke ha sammenblanding.

Mannekengen tok vi også. Lydde alle komandoene. Kan få kjappere moment, spesielt ståmomentet. Her må vi jobbe litt langsomt da jeg må gå over fra tegn til komando. Ikke lov med tegn her i elite.

Fvf. trente vi også. Tok faktisk dette tilslutt så da var han vel ivrig. Da hadde han fått springeøvelsene og leke med lua mi først. Da blir han vel ivrig og kommer for langt frem. Skal gå tilbake og trene lineføring slik at jeg kan korrigere han uten at det blir negativt. Vil jo gjerne ha iveren men rett posisjon. Ikke enkelt.

Mandag trente vi også ruta som full øvelse uten " snus" og med dirrigering. Veldig bra. Apportdirrigering som full øvelse med dirrigering. Denne gang også rett etter hverandre. Veldig bra. Kjempefin fart både på ruta og apportene.

Så tok vi mannekengen som full øvelse. Lydde alle komandoene. Ikke helt fornøyd med stå momentet på ordkomando. Nokka dritt at æ lærte han med tegn, men da var den kanon. Ante ikke at dette ikke er tillatt i elite. Har jo også måtte endre måten jeg går inn til han på. Må gå rundt han, før gikk jeg bak og inntil. Dette  er jo nytt fra neste år. Dette har han tatt veldig greit. Litt lineføring. Blir korrekt plassering etter ett par små forsiktige korreksjoner.

Kjempeartig når det så fint fremover og jeg kan fjerne flere og flere hjelpemiddler. Vi har også tatt innkalling med stå og dekk og det er en veldig bra øvelse for oss. Avstandskontrollen har vi også testet, fin den også, bittelitt fremdrift, her er det bare og terpe og terpe. Er lenge siden vi har trent på den.

Lydighetstrening 21november - 8 desember 2010

Denne perioden har det vært lite trening. Første del av perioden var det mildvær og masse is. Så var jeg borte noen dager og nå siste del har det vært kaldt og masse is. Nesten umulig og få trent ordentlig nå.

Vi har fått trent litt apportdirrigering og ruta bare for og holde det igang. Ellers har det vært pirk på beine holdter ved forflyttninger og vendinger. Litt repetisjoner på avstandskontroll. Tok neseprøve med han og da susa han ut først, trodde vel det var dirrigering av ett eller annet, ropte på han og han stoppet og gikk tilbake og søkte godt. Veldig lite fert vil jeg tru, da det var veldig kaldt og jeg var som en isklump på fingran. Ser det er veldig viktig og ta de gamle øvelsan litt innimellom all dirrigeringa. Variere litt og sette sammen treninga litt annerledes.

Håper inderlig det blir litt bedre føre fremover, ellers blir det vanskelig og få trent ordentlig.

Lydighetstrening 14 november- 21 november 2010

Denne uka har vi trent mandag, onsdag og søndag.

En uke med regn og dårlig føre. Søndag kom det litt sne og det ble en veldig fin dag.

Trent endel moment trening i forhold til stå, sitt og dekk under mars. Vendinger til høyre og heltom. ( på stedet) og helt om holdt ved ulike gangarter. Poenget er og få han helt bein. Problemet med og terpe på dette at han begynner og lage lyd. Så her må vi bare ta en eller to ganger i slengen. Han synes tydeligvis selv han er bein nok.

Jobbet litt med og komme inn fra siden og rett på plass, så han ikke trenger bare og gå rundt.

Apportdirrigeringen har vi tatt på to treninger og den er han rå på, så den toner vi litt ned. Kanskje 2 ganger i uka så han ikke går lei, men likevel får befestet det. Er redd han skal sette ned tempoet hvis vi trener for mye på dette. En øvelse han har fin fart på og som han liker veldig godt. Jobber med bein innsitt ved avlevering. Ser at han begynner og forstå og bommer han retter han seg selv inn. Tålmodighet her i vinter så ser det ikke håpløst til og få dette bra.

Onsdag prøvde vi ruta ( elite) for første gang. Kanon. Rett ut til kjegla med stå og videre rett i ruta. Fin innkalling hadde han også. Nå bruker jeg tegn med armen rett ut og venstre arm til venstre og høyre til høyre. Bruker jo motsatt arm på apportdirrigeringen. Jeg startet med og gå til kjegla så til ruta hvor jeg la ut snusboksen, så gikk jeg tilbake til kjegla stoppet litt der og så tilbake til hunden. Han satt hele tiden på start og så på. Sendte han ut, fin fart til kjegla og fin stå, fin fart midt i ruta og dekka. Sprang så ut og lot han få det som var i snuseska. Gikk tilbake til start og tok innkalling slik den skal være. Dette var ruta til venstre. Gjentok det to ganger med samme resultat.

Søndag tok jeg dette 2 ganger med ruta til høyre. Kjempebra. Dette tok han veldig fort. Kjørte apportdirrigering rett før ruta begge gangene og han hadde ingen sammenblandinger.

Da har vi vært  innom alle eliteøvelsene og ingen øvelser byr på større problemer. Selvfølgelig mye pirk som gjenstår på alle, men godt og vite at han  ikke har problemer med og forstå hva han skal gjøre. Så vinteren blir en pirkvinter på detaljer. Og det kan jo fort bli kjedelig for oss begge, så vi får bruke sunn fornuft.

 Felles sitt og dekk fikk vi også tatt på søndag. Her er han veldig stødig og stabil.

Lydighetstrening  8 november - 14 november 2010

Denne uka har vi trent mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag.

 Denne uka er det Lill- Ann, Marit og jeg som har tutla mest i lag. Vi har brukt litt ulike plasser. Det er vanskelig og få nok lys, god plass, bra brøytet og ikke for glatt.

Er det godt brøytet på parkeringsplasser blir det fort glatt. Er ikke så begeistret for det, spesielt ikke på øvelser som jeg vil ha fart på dyret. Dårlig lys og mye sne gjør det vanskelig med øvelser som krever at hunden også bruker synet. Feks. ruta og apportdirrigering. På fellestreningene er det ofte vanskelig og få satt ut ting og tang uten og beslaglegge hele banen. Fvf. er heller ikke ideelt og trene på i for mye sne. Ser det blir stor utfordringer med treningsplasser i vinter. Må vel prøve og få trent litt i helgene og få brukt det lille dagslyset som er.

Vi har fortsatt med apportdirrigering denne uka.

 Han tar aldri feil av høyre og venstre, men av og til blir han fristet av apporten i midten. Kommer stort sett på det selv. Kjører første forsøk enten med skåler, eller bare med høyre og ventre apport slik at han ikke får noen løsning hvis han går mot midten. Skal gjøre dette fram til jeg synes han er helt sikker på at den i midten skal vi ikke bry oss om. Etter dette første forsøket kan jeg kjøre bare med alle apportene ute. Tar også bare høyre på en trening og så venstre på neste trening osv. Passer også på og ha både kjegle og apporter lengre unna enn det som er kravet. Synes det går igjen på alt med han, at ønsker jeg fart får vi det best til hvis jeg kjører lange avstander. Veldig fornøyd med fremgangen på denne øvelsen.

 Ondag prøvde vi neseprøve med berørte pinner og minimalt med fert fra meg.

Gikk ned til 4 pinner og tok det 2 ganger. Merket ikke noe på han, søkte fint og apporterte fint. Ser jo absolutt ikke dumt ut.

Så tusler vi litt med stå, sitt og dekk under mars.

Pirker litt på momentene.

Ruta holder vi enda vedlike med klasse 3 ruta.

Bruker tau og det bryr han seg ikke om. Lar det være slik til han blir litt mere vant med dirrigering.

Så har vi terpet litt momenter ved avstandskommanderinger.

Må vedlikeholde dette. Fort gjort og glemme de gamle øvelsene som skal være med videre.

Jobber også med bein innsitt ved avlevering av apport.

 Dette tar nok litt tid og blir vinterpjusk.

 Trener på og komme rett inn på plass mellom øvelsene.

Går bra.

Trener også på og utnytte publikums aplaus til noe positivt og som kan være motivasjon for han mellom øvelser.

Høyrevendinger på stedet og helt om på stedet.

 Kan fort bli litt skjev og det er lett og glemme når man har fokus på så mye nytt.

Så har han fått ny leke.

 Han har arvet den gamle lua mi, den elsker han. Vil ha drakamp, drepe den og bare turnere rundt med den. Ja,ja på tide med en ny uansett..

Pusker litt hjemme utenom fellestreningene med en del av disse detaljene

Lydighetstrening 17 oktober - 7 november 2010

Er begynt og partere Elite reglementet og øvelsene.

 Ja,ja skjønne jo at det bare er og brette opp arman, vi blir ikke arbeidsledig i vinter. Veldig spennende og artig med noe nytt. Har aldri vært i Elite før, så dette blir nybrottsarbeid. Stakkars Sarek som skal leve med mi innlæring. Samtidig vet han jo av erfaring at tilslutt forstår vi hverandre. Sta som noen bukker begge to.

Det er en del nytt under generelle regler og så blir mannekengen endret. Det er vel det nye fra årets regler. Det jeg er mest spent på om vi klarer og få til er all dirrigeringen. Både når det gjelder ruta og apportdirrigering. Aller mest spent på apportdirrigeringen. Derfor tar vi fatt på den nå med engang.

Apportdirrigering

Ser utrolig bra ut etter noen få treninger. Begynte med tre godbitskåler i stedenfor apporter. Kjørte 3 treninger med venstre, så tre treninger med høyre.( bare godbiter i den riktige) Sarek tok  poenget så fort at æ ble nesten litt satt ut. La også apporter ved siden av godbitskålene, så når godbitene er oppspist sier jeg apport,og han kommer rett inn med apporten. Har også testet dette bare med apporter.Går like fint. Og sende han først til kjegla for stå med videre dirrigering var heller ikke noe problem. Står tett og fint på kjegla vendt mot meg.  En gang bommet han og var på tur mot den mitterste apporten, nesten fremme stoppet han, det lyste av hele han, skitt,skitt dette var feil, kikket på meg, som han tenkte skjønner at dette er feil, men kan du være snill og gjenta ka æ egentlig skulle. Sa venstre apport og han stakk til venstre apport glad og lykkelig. Siden har han ikke sprunget til den midterste. Artig hund den gutten. Nå kjører jeg annenhver trening med høyre og annenhver med venstre.Jeg bruker høyre hand og viser venstre og venstre han og viser høyre. Dette med tanke på at ruta også skal dirrrigeres. Tenker da og bruke venstre hand for venstre og høyre hand for høyre. Dette i håp om og skille litt for Sarek. Får se litt ann om dette er veien og gå. Går uforskammet bra så langt. Fin fart ut og inn. Tar av og til og kjører bare med skåler med godbit, for og opprettholde farta. So far so good. Skal fortsette med dette, veksler også på og sende han ut til kjegla og bare stille han på kjegla. Han har fin fart til kjegla og fin stå, så jeg vil ikke ta sjansen på at øvelsen kan bli kjedelig. Dette er jo en øvelse som tar lang tid og få trygg og sikker.

Så har jeg valgt og trene på mannekengen. Ett knotat system synes jeg, likte den gamle varianten bedre. Synes denne blir så hektisk. Nå tror jeg at jeg forstår gangen i den, men hvordan øvelsen avsluttes står det ingenting om.

Det skal også brukes bare ord på momentene, ikke tegn. Jeg har tidligere brukt tegn på stå under marsj. Dette fungerer nå med ord kommando, bruker tå istedenfor stå. Han lyder alle komandoene selv om jeg tar disse momentene etter hverandre. Skal nå ta og jobbe mere med hurtige momenter. Det er ganske bra, men spesielt  sitten kan bli bedre. Han skiller i allefall på komandoene og det er jeg fornøyd med. Så har jeg også lært han og komme mot han på høyre side og stå bak han, for så og gå på hans venstre side og ta han med. Har brukt og gå mot han på venstre side og bak han for så og gå opp på venstre side og ta han med. Denne endringen tok han med engang.

Hopp over hinder med metallapport har vi testet, og det gikk kjempebra. Foreløpig har vi det bare ufattelig gøy, Sarek synes det er dødsartig med nye ting.

De neste nye tingene vi skal teste ut er neseprøven. Berørte pinner og minimalt med fert fra meg.

Når apportdirrigeringen får noen treninger til på seg, tenker jeg og prøve ruta. Har ikke villet gjøre det enda, da jeg vil han skal bli fortrolig med og bli dirrigert på denne måten først.

Må liksom få testet alle øvelsene og se hvor vi kommer til og få de største utfordringene. Så får vi ta ting for ting og pirke på detaljer.

Lydighetstrening i perioden 18 juli - 17 oktober 2010

Jammen lenge siden det har vært oppdatert her. Det har gått i hundre. Vi har deltatt på en del lp konkuranser og dette kan du lese mere om på egen side Lp konkuranser. I denne perioden har vi trent ganske mye i all slags vær. Det har vært en dårlig sommer her i år.

Vi har for det meste jobbet med og få øvelsene stabile og befestet. I begynnelsen av denne perioden plukket jeg fvf helt fra hverandre og trente de ulike delene hver for seg og så satte jeg de sammen på nytt. I tillegg trente jeg på og gå alene uten hund. Dette ga veldig bra resultat.

Ellers har vi repetert og tatt noen øvelser hver gang. Trent en del konkuranse trening. Etter konkuransene har vi tatt tak i smultringene. Sitt under marsj har jeg skikkelig skjerpet meg og gir komandoen likt hver gang. Det er i konkuranser dette har tildens til og misse. Det skyldes nok at det koker litt i hodet mitt og jeg slurver. Metallapporten har også av og til blitt 0. Først pga. tjyvstart, så fikk vi dette bort, men så skulle han kjefte og smelle før han hentet den. Dette fikk vi bort. Så det ble en bra øvelse. På trening har han vært veldig flink, men da får jo gubben belønning. Har nok lært seg at i ringen får æ jo ingenting. Vi har en stol stående på utsiden av ringen med belønning i, og så har æ lært han ord for og minne han på sekken i konkuranser. Bruker det bare når æ må. Har også trent på ulike plasser med ulike forstyrrelser. Tilslutt fikk vi det til og fungere i konkuranse og det ble belønnet med opprykk til elite 17 oktober. En kort liten oppsummering av 3 md. trening.

Lydighetstrening fra 5 juni - 18 juli.

På tide med en liten oppdatering her ser jeg. Vi har trent ganske mye i denne perioden. Tar en liten oppsummering av hvor vi står i de ulike øvelsene.

Fellesdekk. Her har vi trent en og annen fellesdekk innimellom. Fungerer veldig bra. En artig kommentar som kom fra noen som så på ei trening: Han ser ut som en lekehund som er lagt ut, tror ikke han leer på ett øye engang.

Fri ved fot. Her har vi jobbet mye med forflyttninger på stedet og vendinger på stedet. Dette er blitt mye bedre nå. Litt ukonsentrert under selve gåinga, jeg er heller ikke helt fornøyd med måten jeg leder han gjennom denne øvelsen. Vi får trene videre her.

Sitt under marsj. Dette er også blitt en bra øvelse. Vi plagdes jo litt til og begynne med. Begynte og si til han før vi skulle starte at nå skulle vi sitte. Så endret jeg litt på måten jeg sa sitt på, slik at jeg klarer og si den likt hver gang, og den blir tydelig forskjellig fra dekk under marsj. Virker stabilt nå.

Innkalling med stå og dekk. Dette er en kjempeøvelse for oss. På tross av dette påsto han at han aldri hadde hørt om stå og dekk da vi sist hadde konkuransetrening. Har fungert etterpå, så siden den har vært så bra er jeg ikke så veldig bekymret for denne øvelsen. Vi har trent lite på dette, og kanskje for mye reine innkallinger. Skal nå trene litt mere på denne øvelsen.

Ruta. Dette er også en fin øvelse. Her la han plutselig inn en tjyvstart på innkallinga. Dette er også ting som er ett engangstilfelle, så det bekymrer heller ikke så veldig.

Hopp over hinder med apport. Tjyvstartene synes og nå være stabilt borte, men man vet jo aldri med den karen. Hoppet og opptaket er også fint. Farta likedan. Han har fortsatt skjev innsitt ved avlevering. Jobber forsiktig med dette.

Metallapporten. Tjyvstarten synes også her og være permanent borte her og. Opptaket er mye bedre. Skjev innsitt ved avlevering og kunne hatt mere fart på tilbaketuren.

Neseprøven. Her har han blitt kjempe flink. Nydelig søk. Kunne ønske galopp når han kommer inn med den, men er litt redd for og fåkke han for mye her. Skjev innsitt ved avlevering.

Avstandskontroll. Denne er blitt helt kanon. Lyder alle komandoene på 15 m og varierer mellom 0 og 30 cm i forflyttninger. Dette hadde jeg ikke trodd vi skulle få til, og var den øvelsen jeg fryktet mest. Men, vi har jobbet i herdig med dette.

Veien videre

Neste uke skal vi trene med vekt på innkalling med stå og dekk, samt fri ved fot. Må også legge meg en plan for og forbedre innsitten når han skal avlevere noe. Plutselig bestemmer vi oss for og ta tak i dette og da gir vi oss ikke før vi har det på plass. Synes han er blitt veldig flink på klasse 3 de 3 md. vi har jobbet med dette. Pr. i dag er jo ting veldig nyinnlært, så jeg forventer plutselige tilbakefall på ting som jeg mener han kan. Sånn er det bare, men jo flere slike runder man går, jo mere besfestet blir det. I konkuranse sammenheng slår det fort ut når ikke øvelsene er ordentlig befestet. Lurer no egentlig på om det noen gang er mulig og få nok poeng til en 1 premie? Synes det er ett langt og vanskelig program, og det er så pirkete. Mange firverdige øvelser, så en 8, og man har i realiteten tapt 8 poeng.

Lydighetstrening fra 11 mai - 5 juni 2010

Vi har også i denne perioden trent som vanlig. Første del trente vi ganske intensivt, men har roet litt ned i det siste. Det har vært mye terping på detaljer, men synes Sarek tar det på en super måte. Går ikke lei og jobber og jobber.

Vi har jobbet mest med avstandskontroll, forflyttninger og vendinger på stedet. Kjedelige ting, men men det må til.

Det har gått fint fremover. Forflyttningene begynner og bli naturlig for han. Jobber med at han sitter ordentlig beint. Mye bedre nå. Avstandskontrollen fungerer også mye bedre. Kan gå fra han 15 m og han skjønner alle komandoene. Vi har litt fremdrift på nedsitt fra stå. Så må vi besfeste neddekk fra stå og stå fra sitt. Det er bittelitt fremdrift innimellom. Skal ta en periode og jobbe nært han igjen spesielt med disse bevegelsene. Sitt under marsj begynner også og komme seg. Dette er det vi har trent minst på, men nå skal vi intensivere dette. Problemet er at sitten fort kan bli en kanon dekk.

Ellers er jeg begynt og ta flere øvelser etter hverandre. Tok ei økt med det i går. Ruta var helt topp. Hopp over hinder med apport var også super. Jobber sakte men sikkert med og rette opp sitten ved avlevering. Har tendens til og bli litt skjev. Bedring pågår sier han Sarek. Han har ingen lyd ved opptaket i forbindelse med hinderet.

Metallapporten også bra, her har han litt lyd før opptaket samt litt skjev innsitt ved avlevering. Neseprøven var nydelig. Avstand ok, men forflyttninger på alle bevegelsene på 2/3 hundelengde på 15 m avstand

Tok også ei innkalling uten stå og dekk for og beholde farta. Dette er en super øvelse for han, så jeg tør nesten ikke trene på det.

Så nå får vi se om vi kan få til enda litt mindre fremdrift å avstand, sitt under marsj blir nå prioritert . Vendinger og forflyttninger vil og få prioritet. Nå får han også kose seg med litt spor, det tror jeg er ett flott avbrekk for han og meg. Da får gutten ordne opp selv og det liker han.

Synes egentlig det ser veldig bra ut med tanke på klasse 3. Tror neppe jeg blir og gå noe mere klasse 2, fortsetter han på samme måten ut over sommeren tror jeg kanskje vi prøver oss på en deby i klasse 3 tidlig på høsten.

Lydighetstrening fra 2 april - 11 mai 2010

En god stund siden det har vært oppdatert her. Vi debuterte i klasse 2 11 april, med 1 premie, vinner av klassen og opprykk til klasse 3.

Etter dette har vi begynt og trene med tanke på klasse 3. Mye nytt skal inn i hodan vårs, men synes Sarek er kjempeflink og tar nye utfordringer på strak arm. Vi er også med i Lp cupen klasse 3, den begynte 1,5 uke etter vi fikk opprykk, så vi er med mest for treningen, men er fornøyd etter 2 ganger. Første gangen ble det mye tull. Vi nulla på apport over hinder, fordi jeg kasta noe aldeles forferdelig skjevt og han kom rundt med apporten. No har jeg lært meg og kaste rett, faktisk en hel vitenskap og kunne kaste så apporten roterer slik at den lander med engang den treffer bakken. Så tjyvstarta han på metall apporten, men henta den fint. Tror jeg var litt irritert på meg selv etter at jeg kasta så dårlig at jeg ødela hopp med apport. Ga han nok ikke klar nok beskjed om og vente på kommando.

Andre gangen gikk det riktig så bra. Litt dårlig fri ved fordi han var veldig ukonsentrert.  Ruta og innkallinga fikk vi 9,5 på og fellesdekken 10. Så denne runden var vi faktisk best av de som går i klasse 3. Nå har vi to ganger igjen i cupen, flott konkuransetrening.

Veien videre

Fellesdekk m/ skult fører i 4 min. Her fungerer det fint de gangene vi har prøvd.

Fvf.  Her har han rett og slett vært litt ukonsentrert i det siste. Det har vært ektremt mye løpetid i det siste og mye   terping på forflyttniger og vendinger på stedet. Nå ser det ut som konsentrasjonen er bedre igjen. Kjører mye kontakt trening på han og trener forflyttninger og vendinger utenom fvf.

Sitt u/ mars  Dette kan han ikke og vi skal begynne og trene på dette når cupen er ferdig.

Innkalling med stå og dekk  Fungerer kjempefint. Fin fart, fine moment.

Fremmadsending med dekk og på plass( ruta ) Fungerer også veldig fint. Fin fart også.

Apport over hinder. Fungerer også fint, men må trene på bein innkomst. Han har tendens til og sette seg skjevt når han har noe i munnen.

Metallapporten. Fungerer også fint, men også her skjev innkomst.

Neseprøven. Veldig bra her også. Skjev innkomst ved avlevering.

Avstandskontroll. Her jobber vi mest fortida. Han forstår nå at han skal legge seg bakover, og opp i stå uten og komme frem. Dette kan jeg nå også ta på lang avstand. Mellom sitt/ dekk og dekk/ sitt fungerer dette på lang avstand. Nå jobber jeg med nedsitt fra stå og opp og stå fra sitt. Ser ut som han forstår nå, men jobber enda nært for og kunne kontrollere fremdrifta.

Det ser egentlig veldig bra ut med tanke på klasse 3. Litt mengdetrening så han blir helt sikker, samt begynne og sette sammen hele programmet er vel det som blir videre fremover. Sitt under mars skal vi ta tak i etter cupen, trene mere på forflyttninger og vendinger på stedet og prøve og få til en bein innsitt med noe i munnen. Også den hersens avstandskontrollen, da.

Lydighetstrening fra 6 mars - 2 april 2010

Første del av denne perioden hadde vi nysne. Sarek syntes det var ufattelig morsomt på treningene, nesten litt for morsomt. Det ble derfor ganske mye lek og tull. Det er kanskje smart innimellom.

Ellers har vi prøvd og jobbe med stå under marsj. Det er ok, han har ett skritt, liksom for og komme i balanse. Apporten har vi også jobbet med. Lagt den på bakken nært inntil meg så får han belønning når han tar den opp uten burning og lyd. Så får han ikke belønning når han slår på den eller lager morre lyd. Ser ut som det hjelper. På første forsøk ved kasting har det fungert en del ganger nå. Kan ikke gjøre det mer enn en gang, ellers kommer lyden igjen. Ikke stabilt ennå, men tror vi er på rett vei. Jobber også med bein innsitt før avlevering. Litt redd for og pirke for mye så ikke apporten skal bli negativ.

Søndag 28 mars hadde vi en ny gjennomkjøring med konkuransetrening. Full pakke med ringband, telt, kommandant og tilskuere.

Slik gikk det. Karakterene er denne gangen også gitt av meg selv. Sånn ca. rett vil jeg tru.

Fellesdekk med skult fører 10 poeng

FVF 8,5 poeng

Dekk under marsj 8 poeng

Innkalling med stå 8,5 poeng

Stå under marsj 7 poeng

Apport 7 poeng

Hinder med sitt 9 poeng

Fremmadsending til kjegle med stå 9 poeng

Avstandskontroll 9 poeng

Helhet 8,5

Tilsammen 170 poeng. En klar forbedring fra forrige gjennomkjøring. Veldig lærerikt og gir ny inspirasjon til forbedringer. Denne gangen ble stå under marsj og apporten våre dårligste øvelser. Apporten fordi han skjøv apporten foran seg på glatt underlag, syntes det var morsomt og jakte litt på den, litt skjev innsitt. Stå under marsj ga jeg alt for markert tegn. Det var bevisst fra min side, men det må nok pirkes bort det også.

Nå gleder vi oss til den tradisjonelle cupen starter andre uka etter påske. Alltid like artig og koselig

Lydighetstrening fra 12 februar - 6 mars 2010

 Harrieth og Axa. Bildet er tatt da vi hadde konkuransetrening

Her fra klasse 1 fellesdekk, da vi hadde konkuransetrening.

Kaldt i store deler av denne perioden. Noen få bra dager har vi hatt. Vi har lurt oss inn i parkeringannlegg o.l. for noen korte økter. Dette får vi ikke lengre lov til. Ikke så veldig bra, da det ofte blir trangt og dårlig plass. Går jo bra for enkelte ting, men ikke alt som egner seg og trene på. Forrige uke fikk jeg endelig prøvd en fellesdekk med skult fører med lang nok tid. Jippi. Det har vært borti mot umulig og fått trent dette i vinter. Det gikk i allefall veldig bra.

Neseprøven har vi fått bra sving på. Fungerer veldig bra egentlig.

Lørdag 6 mars var vi noen stk. som møttes på hundeklubben for og få til litt konkuransetrening. Været var fint, mildt, men litt mye sne på banen. Dette ble fort trakket ned. Vi var 3 i klasse 1, og 3 i klasse 2 som gikk fullt program.

Vi satte opp telt og laget ringband på den siden vi gikk inn. Satt ut stoler som vi brukte når vi var tilskuere. Takker Knut Heimen så masse for super dirrigering.

For han Sarek og meg ble dette en kjempefin gjennomkjøring av ett nytt program. Så konkuranselikt som vi kan få det. For artighet har jeg antydet poeng. Dette er mine høyst private poengsummer, men ikke helt på jordet.

Slik gikk det med oss:

Fellesdekk 3 min. med skult fører bak telt. SUPERT. Flott og få visst han at jeg går bak teltet og at jeg kommer igjen.      Ellinors poeng 10X3 = 30 poeng.

FVF. Fint med en skjev holdt. Vi må øve litt mere på sakte mars med vendinger og holdt, han blir litt utålmodig da.

Ellinors poeng 8X3 =24 poeng

Dekk under marsj.  Bra.        Ellinors poeng 9X1=9poeng.

Innkalling med stå. Tok noen skritt før han sto. Dette fungerer fint på trening. Tror ikke jeg gjorde tegnet på samme måte som vanlig. I tillegg tok jeg ståen litt tidligere enn han er vant til. Må passe på og variere  litt mere på avstanden.          Ellinors poeng 6X3=18 poeng

Stå under marsj. Ikke bra. Han beveget seg noen skritt før stopp. Dette er vår dårligste øvelse, her plages jeg med og få en kontant stå. Normalt tar han ett til to små skritt, men nå var det mere. Her MÅ jeg finne på noe smart. Har en plan, så får vi se.  Ellinor poeng 6X2=12 poeng

Apport. Her la han inn noe nytt. Kom nesten tilbake, slapp apporten, snudde av seg selv og tok den igjen og kom inn med den. Ikke noe som bekymrer meg, da dette ikke er noe han bruker og gjøre. Har de siste dagene lekt mye med ball hvor jeg kaster og han henter. Da slipper han den foran eller avleverer foran. Ikke bra. Skal heller leke dra leker med han.    Ellinor poeng 6X2=12 poeng.

Hinder Veldig bra. Ønsker han jo litt lengre unna hinderet før jeg komanderer sitt, men det har ikke noe betydning for poeng.            Ellinors poeng 10X2=20 poeng

Kjegla Fint. Jeg må bare passe på og komandere stå litt tidligere, så han ikke tar ståen før komando. Han vet hva han skal.   Ellinors poeng 9X1=9 poeng.

Avstandskontroll. Veldig bra.  Ellinors poeng 9X2=18 poeng

Helhet   Ellinors poeng.  8X1= 8 poeng

Tilsammen 160 poeng, he he, får håpe det blir minst det samme i konkuranse ( 160 poeng er grensa for opprykk)

Sarek oppførte seg upåklagelig i ringen. Kødda ikke med meg, så da er jeg veldig fornøyd. Veldig fin gjennomgang. Det skjer alltid noe uforutsett på konkuranser, så også her. Tenker på apporten og innkallingen . Det gjelder også og få trent inn flyt i ett nytt progam. Vi må bli kjent med hverandre i klasse 2 programmet. Vi skal gjenta denne type trening, muligens til helga allerede.

 

Lydighetstrening fra 18 jan.- 12 februar 2010

Forholdene har ikke vært noe bra i denne perioden heller. Kaldt og glatt, men noen dager har vært ok.

Har prøvd og fått trent mandag, onsdag og torsdag.

Fellesdekk har vi ikke fått trent. Bekymre meg litt, da konkuransesesongen nærmer seg farlig fort. Han er stabil, men vi trenger litt mere med skjult fører, så han blir ordentlig fortrolig med at det nå skal være sånn.

Plasseringa hans ved fvf er blitt mye bedre. Avstandskontrollen er også blitt stabil.Nå trener jeg mye på at han bare får ett forsøk og han lykkes stort sett med det. Da terper jeg ikke på det. Dette gjelder alle øvelsene. Det som skal terpes på gjør jeg nå utenom de vanlige treningene.

 Nå er det stå under marsj som er på progammet her.Trener også på flere øvelser etter hverandre uten belønning. Varierer her. Dette vil få høy prioritet videre fremover.

Nå går forflyttninger på stedet og vendinger mye bedre. Han er så stilig når han rygger.Her har vi jobbet mye, men det gir jo resultater, så da er det jo bare morsomt.

 Neseprøven er også blitt mye bedre. gikk bort fra og legge få pinner til og legge mange. Dette skjerpet han veldig, søket ble mye roligere, han ble nesten litt overveldet . Jeg sitter på bakken og sender han veldig rolig ut. Sitter også nært så han ikke får springe ut til pinnene, da blir han så vill.Har også byttet komando til finne. Han blir ikke så giret som når jeg brukte søk apport. Her synes jeg vi har hatt det gjennombruddet jeg ønsket. Skal kjøre litt tett med denne treningen, så det blir ordentlig befestet.

Nå skal jeg ta for meg avstandskontroll med stå. Han kan bevegelsen stå i ulike kombinasjoner. Står nært enda når jeg jobber med ståen. Skal ta dette langs en vegg for og få han bein i ståmomentet. Har tendens til og bli litt skjev. Så får vi øke avstanden etterhvert. Skal jo tilslutt 15 m unna uten fremdrift, så det er bare og begynne dette møysommelige arbeidet.

 Metallapporten har vi trent litt inne og det går kjempefint. Må holde det litt vedlike. For kaldt for dette ute.

Lydighetstrening fra 1 - 18 januar.

 I denne perioden har det vært veldig vanskelig og få trent på grunn av kulde eller speilblank holke. Litt har det blitt.

I dag hadde vi en gjennomkjøring av klasse 2 programmet med Sarek. Mye var veldig bra. To øvelser fungerte ikke slik jeg ville. Lenge siden det har vært mulighet og trene fellesdekk, det var muligens noe av forklaringen på at da jeg sa dekk satt han bare og så på meg som om han aldri hadde hørt dette før. Ga han ingen ny komando og etter en liten stund la han seg. Pussig type. Ved oppsitten spratt han rett opp i stå. Selve dekken var ellers veldig bra. Litt dumt og miste poeng på sånnt når hunden ligger som en påle. Legger ikke så mye i det før jeg ser om det gjentar seg. Dette har ikke vært problem før.

 Så gikk det veldig bra til avstandskontrollen, da hadde han aldri hørt om oppsitt. Kanskje fordi jeg terpet på at han skulle sette seg ordentlig opp, og av den grunn har gått litt tilbake og stått nærmere. Skal trene litt bare oppsitt med lang avstand. Tror det kommer fort på plass igjen, da han har vært stabil på dette. Totalt så det veldig bra ut. Fvf hvor han har tendens til og komme for langt fram har nå bedret seg veldig. Gikk over til og belønne med venstre hand, samt si komando på plass veldig rolig når vi starter så han ikke blir så ivrig. Sier også på plass en liten stund før jeg begynner og gå. Også trent mye ett og to skritt hit og dit for og skjerpe oppmerksomheten.

Ting som ikke direkte hører til klasse 2 programmet, men som kommer i klasse 3.

  To skritt til høyre er blitt veldig bra. Dette har vi slitt med. Nå rygger han ved siden av meg bare på komando og fra sitt. Skal trene litt mere langs en vegg for og få han beinere. Ellers er alle forflyttninger på stedet og vendingene bra. Neseprøven slit vi enda med. Han kommer alltid inn med den rette pinnen, men er borti og av og til smaker han på de andre pinnene først. Har gått ned til 3 pinner og tar den bare utendørs. Inne blir han så vill og får det så travelt at det går ut over søket. Vurderer også og kanskje bytte komando. Bruker søk apport. Tror kanskje de to ordene betyr så mye annet for han, at det blir litt heftig. Apport skal han jo fyke ut og jeg ønsker jo mere ro ut i søket, Tenke. Kanskje ordet finne kan brukes ?