Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Lydighetstrening

Lydighetstrening 2007           Lydighet 1 jan-6juli 2008 

Lydighet 7juli-31 des.2008        Treningskamerater     

Når og hvor trener vi

 

                                   

Trening fra 5 desember - 11 desember 2009

Denne uka har vi trent mandag og onsdag.

Mandag trente vi med dirrigering. Fvf fungerer bedre synes jeg. Enda kan han bli litt ivrig og komme litt langt fram. Vi terper videre. Dekk under mars er fin. Stå under marsj har vi helt glemt av og trene på. Ståen var litt lørvat, men kom seg. Denne øvelsen er ferskvare, og den må jeg ikke glemme. Innkalling og kjegla var fint. Fin treneing. Passelig kaldt.

Onsdag hadde vi vår tradisjonelle juleavsluttning med gløgg og pepperkaker. Dette ute på en parkeringsplass med bord og duk, lys, småkaker og selvfølgelig gløgg i koppan. Koselig, men veldig kaldt.

Det ble også litt trening. Sarek fin på fvf. Nå ser det ut til at innsitten med apporten begynner og bli beinere. Oppsitten på avstandskontrollen begynner også og bli bedre. Setter seg mere ordentlig opp. Det jeg ikke er fornøyd med på de enkelte øvelsene er sånne terpe ting. Synes Sarek er flink han prøver så godt han kan og blir ikke lei selv om det er litt mye terping for tida. Han er veldig fin på konsentrasjon.

Trening fra 15 nov. - 5 des. 2009.

Denne perioden har vi også  trent mandag, onsdag og torsdag.

Ståa på klasse 2 programmet er så her:

Fellesdekk: Har fått trent i ulike situasjoner, og Sarek virker veldig stødig også med skjult fører.

Fri ved fot: Jobber med posisjonen hans (har tendens til og komme litt for langt fram) Dette går bedre. Her er det bare og terpe.

Dekk under marsj: Fungerer fint. Jobber likevel med tempoet i neddekken.

Innkalling med stå: Fungerer veldig bra. Trener mest rein innkalling.

Apport: Veldig stabil nå. Jobber med bein innsitt før avlevering.

Hopp over hinder: Vil gjerne ha han ett stykke unna hinderet før han får sitt komandoen sitt. Det er ikke det store problemet, men vi pirker litt her.

Kjegla: Full pinne og bra stå. Pirker litt for jeg vil han skal stå bak kjegla.

Avstandskontroll: Fungerer fint, men jeg pirker litt på at han skal sette seg ordentlig opp. og legge seg kjappt.

Det som er understreket er det vi kommer til og jobbe videre med. Så jobber vi med prosedyrer når vi bytter øvelser og gjør oss klar for ny øvelse. Vi jobber hjemme med neseprøven, han forstår søket, men skal smake litt først. Høyreforflyttninger går mye bedre, Også forflyttning bakover. Dette er jo klasse 3 ting, men det er ting som jeg føler er lurt og trene på nå. Dette er ting gutten trenger litt tid på. Min neste hund skal lære seg og gå sideveis og bakover før han lærer framover, I promisse.

Trening fra 9 nov.- 15 nov. 2009

Denne uka har vi også trent mandag, onsdag og torsdag. Mandagene er det bare Sarek som er med, ellers er også Raia med.

Mandag terpet vi høyreforflyttninger med Sarek. Her slit æ seriøst med og få han til og forstå hva jeg mener. Transporteren hadde feil, så han måtte pause ute sammen med oss. Er imponert over hvor utholdene han er uten og bli lei. Han prøver og prøver så godt han kan. Han var veldig sliten i hodet etter denne treningen. Da jeg kom hjem fant jeg ut at jeg skulle prøve dette med høyreforflyttninger langs sofaen. Da hadde han plutselig bare ett valg, nemlig og forflytte seg sideveis og ta rompa med seg. Gutten tok poenget fort. Nå trener vi dette langs kjøkkenbenken, sofaen og en mur vi har ute. Naboan får meg sikkert innlagt ett eller annet sted. Egentlig tror æ ingenting forbauser de lengre.

Onsdag gikk jeg gjennom alle øvelsene i klasse 2. Mye bra .Ingen øvelser som er håpløse. Han holder også konsentrasjonen hele programmet. Sarek satte seg opp på fellesdekken etter ca. 3 min. En av årsakene var at Merethe og prinsesse Cami holdt på og trene og leke ett stykke bortenfor. Dette er han ikke vant til. Cami betyr lek og hyss for han. Fint og få korrigert han, bare sier dekk så legger han seg igjen. Cami var kjempeflink på kontakt, lek og innkalling. Han må lære seg at Cami trener samtidig som han, men det trenger jo ikke skje når han ligger på fellesdekk. Må nok ta en alvorsprat med mitt tobeinte barn. Raia fikk også trene med Merethe, og ho var superflink. Storkosa sæ. Artig når ho er så ivrig og fornøyd med livet. Nydelig flott vintervær.

Torsdag var vi på hundeklubben. Ingen som hadde nøkkler kom og låste opp. Dermed fikk vi heller ikke lys. Vi måtte bruke bil lys slik at vi fikk en liten trening. Det var ikke mye og rope hurra for.

Trening fra 30 okt. - 6 nov. 2009

Denne uka har vi også trent mandag, onsdag og torsdag. Vi trener på ulike plasser de forskellige dagene. Mandagene i Tromsdalen, onsdagene på Universitetet og torsdagene på hundeklubben. Ulike hunder på de de ulike plassene, selv om endel av oss trener alle plassene sammen. 

Mandag trente vi med dirrigering. Først fellesdekk med skult fører. Veldig bra. Så  fri ved fot med vekt på korrekt  plassering. Mye bedre.  Belønner mer med venstre hand, på venstre side av hunden.

Så tok vi innkalling med stå. Fin stå, så engang til uten stå. Fint jevnt tempo uten tendens til og sakke opp og vente på ståen. Ser veldig bra ut.

Apporten gikk også fint. Skjev innsitt fortsatt, men det terper vi litt på hjemme. Så kjegla tilslutt. Ser fint ut der og.

Og trene en gang i uka med dirrigering er gull verd. Det blir jo veldig konkuranselikt. Både han og jeg blir vant med og gjøre ting i en slik setting.

Onsdag trente jeg først litt fri ved fot. Litt vel ivrig i starten, men fin plassering ganske kjapt. Avstandskontroll med vekt på korrekt oppsitt. Ser ut som det begynner og gå opp for han at jeg ønsker at han skal sette seg ordentlig opp. Ser bra ut nå på første oppsitt. Trener nå en periode med bare en oppsitt for og befeste dette. Så trente vi litt på stå under marsj, med vekt på kontant stå. Er blitt bedre, men vurderer og gå over til komandoen stopp. Har brukt tegn til nå. Litt i tenkeboksen. Han har ikke stor fremdrift, men ett skritt kan han komme med.

Så tok vi fellesdekk med skult fører med løpetidstispe på dekken. Gikk helt flott. Så til slutt litt sikk sakk mellom hunder med løpetidstispa sammen med oss. Første runde ville han gå så langt unna som mulig. Tullebukken, han blir så frustrert, vet han ikke fikser og gjøre som jeg vil i en slik setting. Gikk flere runder og da var alt som normalt. Økte ros og belønning, så det ble ekstra interessant for han. Godt og se at han klarer og konsentrere seg så bra med løpetid. Det vil jo bestandig være stor risiko på konkuranser for at det er godlukt i området.

Torsdag var vi på hundeklubben Bra med folk og fint vær. Mye løpetidslukter i følge min treningskompis. Vi var litt sene, så det ble rett ut av bilen og på fellesdekk. Var vanskelig og finne en plass og gjemme seg. Gikk ganske langt unna og bak en stolpe. Foran stolpen trente en mann med en dobbermann. Det var også mørkt og ei elv som suste bak de som lå på fellesdekk. Sarek lå rolig hele tiden. Da jeg kom tilbake sa de som hadde stått igjen at han hadde grått. Det var litt søtt sagt, vanligvis sier man at hunden har gneldt. Han er no søt den den Sarekboyen, han måtte gråte litt, men lå som en påle. Tror det er første gang i sitt liv han har laget lyd på dekken. Ett lite signal om at jeg ikke skal gå rett fra bilen og legge han på dekk under så utfordrene forhold. Til det er dette med skult fører for ferskt. Det var urettferdig mot han. Fy Ellinor. ( litt godt og vite at han ikke reiste seg, selv om han ikkesyntes dette var ok)

Så trente vi litt hinder, med vekt på og få han langt nok ut for han setter seg. Hadde jo glemt musematta så jeg måtte improvisere med en hanske. Tja, kunne vært bedre, men ok. Trente stå under marsj og fvf. Tja her og. Sarek var ikke helt på nett i dag, virket ukonsentrert. Hadde trent ei lita økt hjemme og i dag, den var veldig bra. Tror han er litt sliten i hodet sitt. Har jo terpet ganske mye detaljer i det siste, det kan fort bli kjedelig. Har nok litt og si at jeg ikke heller er så veldig glad i og terpe detaljer, men det må til. Stress før man drar på treninga hører også han Gammel Erik til.  Skal ta frem ruta igjen og bruke som avsluttning og belønning. Den elsker han. Nå skal han få noen dager fri og bare kose seg på tur. Det samme skal jeg også.

Lydighetstrening fra 26 - 31 oktober 2009

Denne uka har vi trent onsdag og torsdag.

Onsdag trente vi apport, hinder, dekk under mars, innkalling med stå, fellesdekk og kjegla. Planen min var og bare trene fellesdekk og apport og hinder. Blir så forbanna på mæ sjøl når æ ikkje holder meg til det jeg har planlagt. Skjerpings Ellinor. Sarek var flink han og tok neppe noe skade av det, men jeg har bestemt meg for og være flinkere og planlegge og så holde meg til det jeg har planlagt. Så da så.

I tillegg trente vi litt felles med sikk sakk mellom hverandre. Lenge siden sist, men det var litt morsomt.

Raia trente neseprøve og avstandskontroll og fri v/ fot. Flink var ho.

Torsdag trente vi på hundeklubben. Hadde bestemt meg for fellesdekk og fri v/fot. Og vet dåkker ka, æ klarte og holde meg til planen. Veldig fornøyd med fellesdekken. Hundene lå på banen med andre hunder som trente og lekte bak de. Vi gikk i skjul bak en konteiner. De lå i ca. 3 min. siden det var så mye forstyrrelser  og så mørkt var jeg fremme og viste meg ett par ganger underveis. Sarek lå veldig bra.

Fri ved fot er blitt enda bedre, nå holder han posisjonen sin bedre( har jo litt tendens til og komme for langt frem) Merker at når jeg sier på plass trekker han seg tilbake, så han har tydelig forstått hvor på plass er. Trener også litt forflyttning til høyre og bakover. Håper gradvis og få tatt bort hjelp, slik at han utfører det kunn på komando. ( klasse 3 moment under fri v/fot)

Han var veldig ivrig og arbeide med.

I tillegg har vi terpet litt på hinderet ( sitten litt lengre unna) og bein innsitt med apporten. Dette har vi gjort hjemme. Noen tester på innkalling med stå. Ser ut som det blir en kjempeøveølse. Artig. Nå sakker han ikke for og vente på komando.

Lydighetstrening august og september 2009

Førstedel av aug. hadde vi ferie. Så deltok vi i 1 konkuranse i aug. og 2 i sept. Se mere under konkuranse. I denne perioden har det meste fungert. Vedlikeholdtrening ett par ganger i uken med Sarek. Nå har vi avsluttet klasse 1 og tar fatt på klasse 2 for fullt. Sånn ser de ulike øvelsene ut for oss pr. i dag.

Fellesdekk

Her øker vi nå liggetiden og tar korte stunder med skult fører. Tar dette gradvis og det ser veldig bra ut. Prøver også og gå i skjul på ulike plasser, ikke bare bak biler og slikt, men inn i folkemengder, inn i hus o.l.

Fri ved fot.

Sarek har en fin fri ved fot, men har tendens til og bli litt ivrig og komme litt for langt fram. Jobbe litt med dette. Gå mye venstre vendiger og variere mere hvor belønning kommer fra. Belønner mye fra munnen, men prøver nå og også belønne med venstre handen også. Fungerer.

Dekk under mars

Han forstår øvelsen, så det ser bra ut. Jobber likevel litt med tempoet i neddekket,

Innkalling med stå

Fin fart, fin stå og fin fart videre inn. Bruker tegn for stå. Nå ser det også ut til at han faktisk venter på komando, hadde en periode hvor han ventet at stå skulle komme. På vanlig innkalling klasse 1 brukte jeg på plass som komando. Nå bruker jeg Sarek frem mot stå og på plass etter ståen.Trener mye innkalling uten stå med Sarek som komando.

Stå under mars.

Her må vi gå litt tilbake og trene på den kontante ståen. Akseptabelt, men den kan bli mere kontant. Selve avsluttningen av øvelsen er jo slik at man i klasse 2 skal ta hunden med seg og gå videre. Dette er ikke noe problem

Apport.

Her har vi jobbet med avleveringen. Han hadde tendens til og slippe den med engang han var på plass. Dette har vi fått bort, men vi må jobbe litt med og få bein innsitt, han setter seg litt skjevt. så har vi jobbet med tjyvstart, dette er nå borte. Holdt han igjen en god stund, så byttet jeg komando. I stenden for og si sitt, gikk jeg over til en hverdagskomando, vær dær . Dette forsto han, blikomando fungerte ikke. Så nå er tjyvstarten borte.

Hinder

Selve øvelsen er fin. Han satt seg helt inntil hinderet, og hoppet stille høyde tilbake. Dette ser nå ut til og bli mye bedre. La ut musematte på andre siden av hinderet for og få han lengre ut. Når han står på matta komanderer jeg sitt. Med dette har han lært seg at sitt betyr sitt der han er når komandoen kommer og ikke komme mot meg noen skritt først.

Kjegla.

Dette går bra. Denne har vi før brukt brukt som belønningsøvelse, så han synes det er dødsmorsomt.

Avstandskontroll

Fungerer fint. Jobber med at han ikke skal slurve når han setter seg opp i sitt. Har tendens til og ikke sette seg helt opp. Ser ut som dette også bedrer seg. Bare og terpe, og vær nøye med belønningen. har tatt i bruk klikker til dette.

Synes vi er bra i rute med klasse 2.  Det viktigste nå er og gjøre han veldig sikker på øvelsene, så de funger under alle typer forstyrrelse. Så skal vi også trene de mye med dirrigering, slik at dette også er en helt vanlig situasjon.

Trening fra 31 mai - 1 juli 2009

Her var det også lenge siden det var oppdatert. Har ikke trent så veldig mye i denne perioden. Har trent med Sarek på mandagene. Dette med dirrigering. Hvordan vi skal takle ventetiden mellom øvelsene og ventetiden mellom fellesdekken og øvelsene. Dette har gitt veldig god effekt, noe som viste seg i LP konkuransen i Narvik.

Etter konkuransen har vi ikke trent noe. Sarek er nå sykemeldt noen uker. Har begynt og få en oversikt over klasse 2 øvelsene. Han kan mange av momentene, så det blir jobbing med og sette det sammen til hele øvelser. Den største utfordringen blir nok innkalling med stå. Han stopper før komando.

Trening fra 15 mai - 31 mai 2009

 Det er noe galt med hjemmesiden for tiden, så bildene legger seg der det passer.

Vi har i denne perioden trent våre vanlige treninger, med hovedvekt på og trene Sarek med dirrigering.

CUPEN 4 GANG        Bilder fra cupen under fotogaleri. 

Dette var siste gang i cupen for denne gang. Sarek gjorde det bra denne gangen også. Tannvisning og fellesdekk 10. Fri ved fot 8. Han kom litt langt unna meg på sakte mars ( sideveis). Stå under mars 7,5. forflyttet seg litt og satte seg ned i sitt en liten stund etter at jeg kom inn til han, men før dommeren ga komando. Dette har vi ikke lagt så mye vekt på, men prøvd litt. Han e no søt. Han sto en stund og så ble han usikker og satte seg så forsiktig ned. Tydelig usikker på hva som var det rette.

 

Når cupen skulle gjøres opp skulle de 3 beste gangene telle med. Da jeg ikke tok fvf. 1 gang, ble det jo de 3 siste gangene som ble gjeldene for oss. slik ble poengene: 

Runde 2 : Fellesdekk 10, lineføring 8, fvf. 8 og dekk fra holdt 9,5.

Runde 3 : Fellesdekk 10, fvf. 8, innkalling 9 og hopp over hinder 10

Runde 4: Tannvisning 10, Fellesdekk 10, stå under marsj 7,5

Dette holdt til en 4 plass i klasse 1, av totalt 15 stk , og en 7 plass totalt i cupen, på tvers av alle klasser. Tilsammen var det 22 ekvipasjer som deltok.

 

Vinner av klasse 1 ble Gerd May og Maia, vinner av klasse 2 ble Wenke og Ina, vinner av klasse 3 Atle og Rago, klasse elite og vinner av cupen totalt ble Ann Karin og Goggen. GRATULERER.

Spesielt i klasse 1 synes jeg det begynner og bli mange flinke ekvipasjer som er klare for opprykk. Underveis i cupen fikk Gerd May og Maia opprykk. Dette er veldig gledelig med tanke på rekruttering til konkuranser fremover. Lenge siden det har sett så bra ut som nå.

Raia har jeg ikke gått de to siste gangene, pga underlaget.

Cupen har vært kjempefin trening for Sarek og meg.. Vi har fått trent på hva vi gjør i ventetiden mellom øvelsene, hva vi gjør mens vi venter på at det blir vår tur til og gå inn i ringen osv. Hvordan skal vi gjøre det visst vi er første ekvipasje kontra om vi har ett seint startnr. Dette var kjempebra. I tillegg verdifull konkuransetrening. Vi er kjempefornøyd med det vi har fått ut av disse gangene. Selve øvelsene og karakterene på disse har ikke vært det viktigste for oss denne gangen.

Tusen takk Anne Lise for at du år etter år drar i gang og tar mesteparten av arbeidet med dette. Vi hadde også premier til alle og flotte diplomer . Champagne hadde vi også, en koselig avsluttning ble det.

For de som evt. synes det er dumt at jeg legger ut bilder av de: ikke gå og erg dere, send en mail, så fjerner jeg. Blir overhodet ikke sur for det. Desverre fikk jeg ikke bilder av alle, men ikke så enkelt når jeg også skal ta meg av hunden. Bjørn tok også bilder mens jeg var opptatt med min tur. Takk for det, det ble jo bilder av oss også da.

 

Trening fra 8 mai - 15 mai 2009

Denne uka har vi trent mandag, onsdag og 3 runde i cupen på torsdag.

Mandag trente jeg Sarek med dirrigering og det gikk veldig bra.

Onsdag trente vi uten dirrigering. Sarek var flink på alt. Av nye ting holder vi på med avstandskomandoen klasse 3. Spesielt opp til stå fra sitt og ligg. Holder på og øke avstanden her. Gutten var så ivrig og konsentrert at det var en fryd.

CUPEN 3 GANG.

Etter runde 2 lå Sarek på 3 plass i klasse 1. Tror vi har samme plassering etter denne runden også.

Gutten fungerte veldig fint i ringen. Vi tok alle øvelsene. Fellesdekk 10, fri ved fot 8, innkalling 9 og hopp over hinder 10.

Fellesdekken gikk supert. Hundene lå med ryggen tett inntil en elv som bråket mye, faktisk litt problemer med og høre dommeren. Dette fikset han, så at ørene var mer i bevegelse enn normalt, det var den eneste reaksjonen.

På fri ved fot rotet nok jeg bort ett poeng for oss. Vi fikk vending med springmars etter vendingen. Vendingen gikk fint, men jeg startet på springmarsjen uten beskjed til Sarek. Litt lumpent gjort, men jeg er jo akkurat som en hund, plutselig noe nytt og da blir det kræsj i mitt hodet.

Innkallingen hadde fin fart, men litt skjev innsitt.

Hinder var morsomt, han hadde så lyst og stikke for og hoppe, men han ventet og ventet på komando før han hoppet. Han er søt, for han viser så tydelig hva som foregår i hans hodet.

Siste runde i cupen er om 2 uker. Veldig fin konkuransetrening dette.

Raia har jeg tatt ut av cupen. Nå bruker vi hundeklubben sin bane og den består av skikkelig skarpe steiner som blir vonde for ho. Så da er det ikke noe morsomt for dyret. Ho er god og ha som supporter for Sarekbror.

Hjemme pusler vi med apporten og neseprøven. Neseprøven har han forstått ordentlig. Kan ikke kjøre den mer enn 1 gang i slengen, eller begynner han og smake litt på pinnene før han kommer inn med den rette. skal snart flytte neseprøven på treninger med forstyrrelser og lukter.

 

 

Trening fra 29 april - 8 mai 2009

Denne uka har vi trent mandag, onsdag og torsdag.

Mandag trente Sarek med dirrigering. Dette gikk veldig bra.

Onsdag hadde jeg bestemt at Sarek skulle få trene litt andre ting enn cupøvelsene. Det kan bli litt kjedelig for han, øvelsene kan han og er stabil. Har jo syslet litt med tanken om og gå konkuranse i Sverige, da den eneste som er her før ferien er den helga vi er på ettersøkskurs på Senja. Vi trente på svenskehoppet. Det som jeg kaller for innkalling med innlagt hopp, eller tilbakehoppet på det norske klasse 2 hoppet. Dette fikser han veldig bra. Tok også noen fremmarsjer mot hoppet med vendinger. ( for og motvirke tyvstart på hoppet klasse 1) Fungerte fint, gutten venter for og se hvilken beskjed han får. Dekk under marsj som vi har i klasse 2 er i klasse 1 i Sverige. Dette har vi også god kontroll på. Stå under marsj trente vi, men den norske klasse 2 avslutninga. Det vil si at jeg går bak han, så inntil og tar han med videre. Her hadde han tendens til og ville snu seg når jeg gikk forbi, bedret seg etterhvert som han begynte og forstå. Apporten kommer også i klasse 1 i sverige. Dvs. hunden skal sitte og holde apporten i 5 sek. i utgangsposisjon. Dette gjorde vi en del når vi begynte og trene vanlig apport. Når vi nå skulle prøve dette ble han usikker, ville ikke ta den og bare sitte og holde den. I hans hodet skulle jeg kaste den. Orket ikke stresse dette. Skal prøve og få det på plass i rolige omgivelser først.

Så hadde vi oss en lang pause, før vi tok en del fellesøvelser. Disse gikk supert. Fellesdekk perfekt, sikk sakk mellom hverandre med Sarek LØS. ( det var bare snille hunder med, så risikoen var ikke så høy) Nydelig utført av boyen. Innkallingen på en og en, mens de andre sto med hundene i band. Sarek kom i full fart og en annen hund hoppet ut og ville være med på moroa, Sarek bare skottet litt til siden, men fullførte i samme tempo. Veldig bra.

Tilslutt fikk jeg Lill Ann til og gå ett stykke unna og stå og vente på at vi kom. ( som om vi kommer til dommeren i ringen) Gikk rett på fri ved fot denne gangen og det gikk veldig bra. Det ble mye på gutten denne dagen, men en sjelden gang tror jeg det er bra og også trene litt utholdenhet spesielt på konsentrasjon. Dette takler han veldig bra.

DET HØRER OGSÅ MED AT DET VAR LØPETID PÅ TRENINGA. Eneste jeg kunne merke på Sarek var at på fellesdekken lå han og luktet mer i lufta enn han pleier. Det virker som han nå takler dette når vi trener. Vi krysser fingre og tær for at dette fortsetter.

Torsdag var vi en tur på hundeklubben. En liten økt med kontakttrening og innkalling med stå. Prøver og øke avstanden litt og litt. Komsi komsa, vi har litt igjen her. Fellesdekk som var veldig bra. Fortsatte også litt med avsluttninga på klasse 2 stå under marsj. Mye bedre enn på onsdag. Synes han er veldig kjapp og ta nye poeng. Har en mistanke om at svenskene bruker denne type avsluttning også i klasse 1.

Noen fremmarsjer mot hinderet uten hopp, og med hopp. Veldig bra. Svenskapporten ville han ikke være med på. Presset ikke på med dette. Trente ikke så mye, siden vi hadde så lang økt på onsdag.

Når vi kom hjem prøvde jeg og kate apporten, han sprang ut til den, men var usikker på hva jeg ville han skulle gjøre med den. Tok litt lek med apporten. Så prøvde vi igjen og da husket han. Så lot jeg han sitte og holde den ved siden av meg. Trente litt til med vekselvis og kaste den og at han bare skulle sitte og holde den. Da fungerte det plutselig, og Sarek virket veldig glad for at han forsto igjen. Han har ett veldig godt språk og forstå.

Trening fra 25 april - 29 april 2009

Vi har trent søndag og mandag i denne uken, i tillegg til cupen på onsdag.

Søndag og mandag har jeg trent Sarek med dirigering. Det har faktisk fungert veldig bra, virker som gutten har funnet ut at vi har det morsomst når han holder seg til det han skal. Raia har ikke trent noe særlig pga. underlaget. (våt grus)

CUPEN 2 GANG

Etter 1 runde ledet Raia klasse 3. Desverre var det ikke så bra denne gangen. Ho visste tegn til at det var vondt og springe på den våte grusen. Mest sannsynlig pga. liktorna som hun har på den skada foten. Tror kanskje lydighet klasse 3 kan bli for tøfft for ho. I tillegg er ho så laus i potene at grus kommer inn mellom tredeputene og gjør vondt og lager gnagsår. Tror vi skal roe ned lydighetskonkureringa. Ho skal slippe og ha vondt pga. det iallefall. Har større tro på at spor kan fungere. Det er ett roligere tempo. I allefall tror jeg det kunn er gressunderlag som fungerer.

Sarek fortsatte og være medgjørlig. Var så på nett at jeg valgte og ta fri ved fot denne gang. Det gikk veldig bra. Ikke helt så bra som han kan, men det er ok i denne fasen. Han hadde nok lyst og prøve seg på litt fanteri, men slo det fra seg. Det ble 10 på fellesdekk,8 på lineføring, 8 på fri ved fot og 9,5 på dekk fra holdt. Det var disse øvelsene klasse 1 hadde denne gang. Sarek er veldig lettvindt og trene og konkurere med. Han har poter som er tette og kraftige slik at underlaget plager han ikke, i tillegg bryr han seg ikke om at det er vått og grisat. Han er heller ikke så sårbar for forstyrrelser. Setter veldig pris på dette, da det er slitsomt når hunden har så mange ting uten om øvelsene som spiller inn.

Noen bilder fra cupen.

                                         Anne Lise og Donna

Ina til Wenke hadde pyntet seg i annledning cupen. Fin hva?

                              Ivrige deltakere

Trening fra 9 april - 25 april 2009

I denne perioden har det vært litt sånn bob, bob med trening. Det har jo gått litt tid med til utstilling. Sarek har jeg trent med dirigering. Av en eller annen grunn synes han ikke  dette er noe særlig. Han gir seg lettere nå og jeg er begynt og bygge dette bare positivt. Han har vært litt tynt en periode nå. Ikke noe avstraffelse, men han må enten han vil eller ikke. Raia har trent lite da det nå er så mye våt grus, og det får ho veldig fort gnagsår mellom potene av. Så vi gleder oss til det blir kostet litt.

CUPEN 1 GANG

Torsdag 23.04 startet cupen. Både Raia og Sarek er med. Cupen er lagt opp med redusert anntall øvelser pr. gang. Tilsammen går vi 4 ganger og vi kan stryke den dårligste gangen. Det var vel litt i overkant av 20 hunder med.

Raia gjorde sine saker veldig bra. Fellesdekk, apport over hinder, metallapport og sitt under mars gikk strålende. Fri ved fot gikk fint helt til de små forflyttningene, da var jeg uheldig og brukte komando som jeg bruker på Sarek. Ho blei litt satt ut, men hentet seg inn igjen og gjennomførte. Det var utrolig morsomt og gå med ho igjen. Minimalt med trening, men dyret kan sine saker. Må nok få litt rutine tilbake på og gå med de begge. Er jo ute av trening på dette, da det stort sett bare er Sarek som har trent i vinter.

Sarek gjorde det godt på fellesdekk, lineføring og innkalling. Fri ved fot tar jeg ikke enda i en konkuransesetting. Vil bygge dette opp utenom, så det ikke får bli noe mønster. Litt synd og kutte det, da han er kjempeflink og vil han går han en flott fri ved fot. Vi får se om vi ikke snart kommer i mål med dette problemet. Føles som vi er på rett vei, men gutten er sta når han slår den sida til, men det er nå jaggu æ og. Det sies jo som eier så hund, så da så

Trening fra 29 mars - 9 april 2009

I denne perioden har vi vært sammen med andre og trent 3 ganger.

Forrige mandag trente vi i Tromsdalen. Trente med dirrigering. Sarek var helt umulig. Nektet og være med på noe som helst. Han måtte gi seg ,og  gjennomføre uansett.

 Onsdag  i forrige uke var han veldig gira og fin. Da trente vi uten dirrigering.

 Mandag trente vi igjen med dirrigering, han var igjen uvillig, men ga seg mye raskere. Han fikk lykkes .

Onsdag trente vi en liten økt. Sarek var som en smørklump og trene med. Så fikk jeg noen til og dirrigere oss, og da ble han helt umulig igjen. Så trente vi litt etterpå uten dirrigering. Som en smørklump igjen. Forstår meg ikke på den gutten. Det er tydelig at han ikke liker at noen står og dirrigerer. Er ikke annet og gjøre enn og trene på dette. Aner ikke hvorfor han er sånn, han har aldri så vidt jeg vet hatt noen negativ opplevelse med dette. Og folk elsker han jo, så det ligger nok ikke der. Ja, enkelt skal det ikke være.

Raia trente begge onsdagene.  Nå sist onsdag trente vi med tanke på cupen som starter torsdag etter påske. Trente fvf, sitt under marsj og ruta. Cupen skal ho få være med på. Cupen blir fin trening for Sarek, med tanke på dirrigering.

Trening fra 21mars - 29 mars 2009

Denne uka har vi trent mandag, onsdag og torsdag.

Mandag var vi i Tromsdalen igjen. Fikk gått gjennom hele klasse 1 programmet med Sarek. Han var kjempeflink på alt. Supert. Hadde noen som var komandant. Fikk endelig  trent  som planlagt på dette.

Onsdag trente vi som vanlig. Begge hundene var med. Begge to var kjempeflinke.

Torsdag var vi en tur på hundeklubben. Trente bare med Sarek. Fellesdekk som gikk supert. Ellers var han veldig flink på alt. Veldig fornøyd med han denne uken.

Trening fra 15 mars - 21 mars 2009

Denne uka har vi også trent mandag og onsdag.

Mandag var jeg i Tromsdalen og trente. Det var ett fryktelig vær med våt tung sne og mye vind. Vi søkte tilflukt i en lagerhall. Ikke så god plass, men vi fikk likevel en bra trening. Det hadde sikkert vært noen før oss for hundene var veldig opptatt av lukter og syntest det var uvant inne på en slik plass med ulende vind og rare lyder. Likevel fikk de fleste hundene med seg. Synes det nå er mange hunder som begynner og bli riktig flinke. Stor forskjell på mange fra i fjor.

Jeg fikk trent på det som jeg hadde planlagt med Sarek. Nemlig det som skjer mellom øvelsene og det og bli dirigert. Hadde en setting hvor vi dannet en rekke med tilskuere og en som ledet en og en hund gjennom ulike øvelser. Jeg hadde valgt linføring først, så frikopling med litt venting og så fri ved fot. Tilslutt en avstandskontroll. 2 runder kjørte vi  på dette. Gikk veldig bra. Forholdene rundt han klarte han og overse. Det ser ut som vi nå bedre klarer og holde kontakten mellom øvelsene. Det er veldig viktig og varme han opp før start med litt intensiv kontakt trening med hyppig belønning. Da blir han skikkelig giret på meg. Fellesdekk og tannvisning gikk også utmerket.

Onsdag trente vi som vanlig på parkeringsplassen ved Universitetet. Hadde begge med. Trente en god del med Raia. Veldig giret. Prøver det samme med ho som med Sarek, intensiv kontakt trening med hyppig belønning. Fungerer på ho også, om ikke i samme grad. Det merkes godt at jeg ikke har trent begge jevnlig som vi gjorde før. Når jeg trener ho bruker jeg litt andre komandoer på noe og ett litt annet kropsspråk. Ser det går litt i ball nå. Rart hvor fort man detter inn i ett mønster. Litt trening med begge igjen, så er jeg nok innkjørt igjen Stakkars hunda, som må leve med mæ. Flink  e ho og gjør bestandig så godt ho kan.

Sarek var med på fellesdekk og tannvisning. Gikk flott. Så trente vi litt sikksakk mellom hverandre. En god del festlige lukter her også. Sarek har i lengre tid vært veldig flink og takle dette når vi trener. Dette har nå vart forbausende lenge. Kanskje det er håp her også. Det handler om og ha han så giret at det er bare han og jeg i hans hode. Det krever veldig mye av meg, og til tider blir jeg nesten svimmel. Korte økter blir det automatisk, da vi begge blir slitne i hodet

Tilslutt var det endel som trente utstillingstrening. Dette orket jeg ikke være med på. Synes det blir for vanskelig og forvente at han skal snu om og begynne og springe uten blikk kontakt rett etter trening på samme plassen. Jeg bruker annen komando på springinga på utstillinga, da sier jeg springe til han, og på utstillingsståen bruker jeg femi. I tillegg er jeg nøye med og bruke utstillingslenka og en annen prosedyre før vi starter. Utstillingsbandet hadde jeg ikke med. Synes ikke springinga blir bra når han skal kikke på meg, det blir så "steppat". Lærerikt og se på de andre. Ser at det faktisk er vanskelig og få en hund som er trent i blikk kontakt til og slippe taket og springe pent og se rett fram. Ser at de andre rasene heller ikke får strekt ut og visst bevegelsene.  Tror nok at man egentlig burde ha en annen handler på utstilling, blir nok litt enklere for hunden og forstå hva som forventes.

Trening fra 7 mars - 15 mars 2009

Denne uka har vi trent mandag og onsdag.

Mandag var jeg i Tromsdalen og trente med retriverne. Intensiv kontakt trening med litt futt og fart, og hyppig belønning. Fungerer veldig fint som oppvarming på Sarek. Fellesdekk m/ tannvisning gikk kjempebra. Tilslutt tok vi en og en hund og gjennomførte 2 øvelser hver. Hadde komandant, i tillegg sto alle som ikke var aktiv som en rad med tilskuere. Det er dette Sarek og jeg virkelig trenger. Det gikk supert. Valgte innkalling og stå under mars som øvelser. Neste uke håper jeg og få samme settinga, og få testet lineføring og fvf. Med vekt på hvordan jeg skal komunisere med gutten mellom øvelsene. Etterpå dro vi på Pyramiden en tur. Trente ikke noe mere, men sjabbet litt med de andre.

Onsdag var vi også og trente. Da var begge hundene med. Raia fikk teste ruta, ikke få full avstand, da det var litt glatt. Innaklling med stå og dekk, heller ikke full avstand. Avstandskontroll på full avstand. Suverent. Sitt under mars fikk vi også testet. Ho husker absolutt alt. Fvf. trente vi også. Tror jeg nå skal prioritere intensiv kontakt trening med ho også. Kanskje det kan ha samme effekt på ho som på Sarek.

Sarek var også flink. Fellesdekk i dag, kjempebra. Kontakt trening i dag og. En tur i ruta fikk han også.

                                         Raia er back in business.

                Deilig og slappe av etter endt trening.

Trening fra 1 mars - 7 mars 2009

Denne uka har vi trent mandag, onsdag og torsdag.

Mandag trente Sarek og jeg i Tromsdalen sammen med retriverfolk. Vi hadde fokus på kontaktrening. Ganske intensivt med hyppig belønning. Veldig bra trening. Nye omgivelser og endel nye hunder og folk. Innkalling fungerte også fint. Etterpå tok vi oss en tur på Pyramiden. Drakk litt kaffe og hadde en liten treningsøkt, også med fokus på kontakt trening. Sarek var veldig flink.

Onsdag var vi på onsdagstreninga som vanlig. Mye folk og fint vær. Raia fikk også trene. Ho er så gira at det er helt herlig. Vi trente kontakt og fvf. Tok også en test på avstandskontroll med stå, sitt og dekk. Veldig bra, ho har ikke glemt noe. Innkalling fra ca. 10 m, kjempebra. Sarek trente også med vekt på kontaktrening. Tok også innkalling , litt apport og avstandskontroll med sitt og dekk. dyktig var han. Lill Ann sto som dommer og sa kall inn på innkalling. Dette for og sikre at han ikke starter på dommerens komando. Fungerte fint. 

Torsdag var Sarek og jeg en tur på hundeklubben. Bra med folk her også. Trente fortsatt intensiv kontakttrening med hyppig belønning. Han blir veldig giret på meg på denne måten. Fvf. fungerte fint. Tok en test på dekk fra holdt og under marsj, dette var veldig bra. Samme med stå under marsj også. Innkalling var også bra. Tannvisning og fellesdekk fikk vi også. SAREK LÅ VED SIDEN AV EN ROTTWEILER. Kjenner jeg blir mer og mer fortrolig med dette. Hundene brydde seg ikke. Disse to hundene vil sannsynligvis også delta på konkuranser i samme klasse. Godt at det finnes snille hunder av denne rasen. Dette er en tispe. 

 Hinder fikk vi også tatt ett par ganger. Han er blitt mye flinkere og vente på komando før han hopper.  Kjører noen fremmarsjer mot hinderet med vendinger og holdter først. Så tar vi hele øvelsen. Fungerer fint. Han er veldig hoppglad. Hele denne uken har det vært mye løpetid og løpetidslukter, det har faktisk gått veldig bra. HURRA. Får nyte det hver gang jeg har mulighet. Vi tok bare en økt denne dagen. Det var nok. Må ha vett til og gi meg før gutten får fokus på godluktene. Det er jo høysesong for løpetid nå, og det har vel aldri fungert så bra som nå.

Neste uke skal jeg prøve og få hjelp til og bli komandert. Det trenger nok både jeg og Sarek. Det blir noe annet og ha kontroll på hund og komandant, selv om man har gått en del konkuranser, så er det likevel veldig annerledes og gå med Sarek enn Raia. Skal også prøve og få dette gjort ett stykke unna de andre hundene, slik at han blir vant og trene med andre på litt avstand. Blir jo litt mere konkuranselikt. Det blir mest til at vi trener nært innpå hverandre. Må huske og variere dette.

Trening fra 14 febr. - 1 mars.    1 mars 2009

Vi har vært på onsdagstreninger og så har vi vært en tur på pyramiden i denne perioden. Sarek har fungert fint. Fvf er blitt mye bedre. Han holder posisjonen sin uten og komme for langt frem. På pyramiden var vi og drakk kaffe sammen med  Svein Kyrre, en av de som arrangerer kurs/sporprøver på Senja. Koselig og få diskutert litt spor selv om det var snestorm ute.

Onsdagen var det endelig blitt mye nysne og ikke så himla kaldt. M.a.o. skikkelig Raiavær. Ho fikk komme ut og trene litt. De første minuttene gikk det ikke ann for noen og prate. Ho var så lykkelig og glad, og det fortalte ho så høylydt ho kunne. Neseprøve,apport og fri ved fot. Nydelig utført. Snakk om og være toppmotivert.

Trening fra 8 febr. - 14 febr.          14 febr. 2009

Denne uka har vi trent på onsdagen og på lørdagen.

Onsdagen var vi ganske mye folk på treningen. Redningshundgruppa hadde også funnet ut at de skulle trene i noen brøyteskavler der vi var. Dette var jo forsåvidt greit, men måten de snakket til oss på var helt uakseptabelt etter mitt syn. En mann kom bort til meg og sa at de kom til og ha sine hunder løse, så visst vi fikk en flenge i våre hunder hadde han nå i allefall sagt fra. I tillegg kom ei dame og sa at de hadde vært flere ganger her på onsdagene. Dette var jo direkte løgn, da vi har vært på samme plass i allefall i 8 år. Ikke snakk om at ho ville innrømme at det var løgn. Vi trakk oss så langt vekk fra de som vi kunne, og trente det som gikk ann. Forstår ikke at de vil presentere seg som redningshundene, og så være så ufine mot andre hundefolk. Veldig dårlig reklame i allefall.

Det var løpetidstispe med i dag og. Vi hadde litt fellestrening, og Sarek var bedre enn forrige uke. Ukonsentrert var han, men ikke helt utkoplet. Tok også innkalling med han, mens de andre hundene sto på rekke. Også løpetidstispa. Dette gikk faktisk helt fint. Etterpå fikk han pause i bilen. Best og gi seg før det skjærer seg.

Når de andre var ferdig tok Lill Ann og jeg og trente våre hunder på en plass som tispa ikke hadde gått. Det gikk ganske bra. Litt ukonsentrert var han, men hang bra med. Vi trente litt kjegle med stå, og ruta. Øvelser han liker og som har litt fart. Det er lettere og ha oppmerksomheten hans da, og så blir det veldig positivt.

Lørdagen var jeg på hundeklubben og trente. Her var det også fullt av godlukter og tisseflekker på banen. I begynnelsen var han veldig ukonsentret, men kom seg etterhvert. Fikk hoppet litt hinder med han, det har vi ikke gjort på kjempelenge. Han er blitt flinkere og vente på komando før han hopper, men kommer veldig skjevt etter hinderet. Legger ikke så mye energi i akkurat det.

Trente apport med han og nå fungerer det fint med at han venter på komando før han starter og innkomsten er fin. Tok og kastet apporten over hinderet bare på moro. Han hoppet etter, hentet apporten, hoppet tilbake og kom på plass med den. Nydelig. Dette har vi aldri gjort før. Ser ut som denne øvelsen også blir en av favorittene.

Vi prøvde også neseprøven ute. Dette fungerte ikke til og begynne med., alt for mye godlukter på banen. Etterhvert gikk han i søk. Litt smaking på de han ikke skal ta.

Prøvde neseprøven inne med han i dag. Ingen smaking,fint søk og avlevering. Kanskje han har funnet løsningen, eller rettere sagt hva som gjør at han får fortest mulig belønningen.Det tar jo lenger tid og drive og smake på pinner, i tillegg er han nok blitt sikrere på hva som er poenget.

Trodde jeg hadde fått ett flott bilde av Dina som hoppet hinder med apporten ( dobbermannen til Kjersti) Desverre var det dugg på linsa. Hadde en mistanke om det, men håpet det ikke skulle være så mye. Kameraet hadde vært lenge i bilen og det var ganske kaldt. Legger det nå inn likevel.

Trening fra 1 febr. - 8 febr.           8 febr. 2009

Denne uka har det mest bare vært tull.

Tirsdagen var vi innom schæferhundtreninga. Løpetid, huff. Sarek slet fælt med og konsentrere seg. Orket ikke trene noe med han. Eneste vi trente var litt kontakttrening, etterhvert fungerte det sånn noenlunde ok. Etterpå kjørte jeg og han til treningsplassen vi bruker på onsdagene. Der hadde vi en kanonøkt, skulle ikke tro det var samme hunden. Vi møtte også Frid og Kip ,og jeg fikk masse Kip susser, han vasket meg både i ører, øyne og hele fjeset. Sarek var også lykkelig for og treffe Frid igjen. Lurer på om de tenker spor når vi møtes?

Onsdag var det den vanlige onsdagstreningen. Løpetid her og. Synes faktisk synd i Sarek. Helt seriøst. Han vil så gjerne være flink, men klarer det rett og slett ikke. Han blir frustrert av dette. Han vil så gjerne at jeg skal være fornøyd, og gjennomskuer meg som en åpen bok. Han ser at jeg ikke er fornøyd. Vi flyttet oss på parkeringsplassen rett ved siden av, og da ble det mye bedre. Orker ikke flere fighter med han om dette. Det blir bare negativt og har overhodet ingen hensikt. De fleste mener han skal enten han vil eller ikke. Dette fungerer slett ikke for oss, så nå er det slutt. Trener kun kontakt og leker med han. Alt annet blir så negativt både for han og meg, at det orker jeg rett og slett ikke lengre. Skal prøve en helt annen taktikk, for denne kampen vinner jeg ikke.

Det var mye folk på onsdagstreninga. Det har vært veldig kaldt denne uka, så Raia har fått kose seg hjemme. Vi håper det blir litt mildere neste uke.

Trening fra 24 - 1 febr. 2009        1 febr. 2009

Denne uka har vi vært små turer rundt på forskjellige treninger.

Tirsdag var vi først en tur på schæferhundtreninga. Der fikk Raia trene ved siden av en hund som lignet veldig på en rottweiler. Ho reagerte overhodet ikke på den. Ellers reagerer ho ikke annerledes på hunder nå enn før. Godt er no det. Det ser ikke ut som ho har fått noen negative assosiasjoner til andre hunder. Det var VELDIG kaldt på Tifen. Etterpå tok vi oss en tur på trening hos retriverklubben. Veldig kaldt der også. De var ferdige og trene når vi kom. Sarek fikk lufte seg litt og jeg fikk pratet litt og tatt en kopp kaffe.

Onsdag var det også kaldt, så jeg tok bare Sarek med. Det var mye folk på treninga. Lillian var også innom en tur. Ho organiserte litt trening i forhold til Ferdselsprøve. Gikk litt i gruppe. Sarek var veldig flink og konsentrert. Arild lurte på om jeg hadde hjerneoperert han. Da er det nok ikke bare jeg som synes han er blitt mere samlet og konsentrert. Flink har han jo vært lenge, men han virker som han er blitt mere voksen. Trivelig trening, håper oppmøtet blir bra fremover. Morsomt med noe annerledes.

Torsdag var vi en tur på hundeklubben. Isete og glatt, men det gikk da og trene litt i allefall. Raia fikk trene litt fri ved fot, og det syntest ho var stålende morsomt. Flink var ho. Det er vel første gang siden ho blei skadet at ho har fått trene litt i Kroken. Det er jo veldig begrenset hva vi kan trene, spesielt når det er så glatt. Det er ikke vanskelig og se at ho setter pris på litt trening igjen. Blir nesten valpete. Får vondt i magen, men æ må jo si rolig og tenke på foten. Det er i mot min religion og si rolig til ho. Synes jeg må si det alt for ofte.

Sarek trente lineføring og fvf. Veldig bra. Avstandskontroll, dekk og stå under mars. På slutten trente vi korrekt innkomst med apporten. Veldig fornøyd med det. Han virker som han ikke blir så fort lei og viser mere egeninitativ til og terpe litt. Virker som han selv velger og trene fremfor andre festligere gjøremål. Ja,ja måtte det vare. 

Trening fra 18 januar - 24 januar.  24 januar 2009

Denne uka har jeg trent litt med Sarek både onsdag og torsdag. Vi har terpet litt på lineføring og fvf. Nå begynner han og komme på rett plass igjen. Såpass glatt at vi tok det piano. Han fikk leke litt med Jenta (nuffe) Han flørter no uansett størrelse. På onsdagstreninga koste vi oss med solboller og drømte om varmere og lysere dager.

Torsdag var vi på hundeklubben, der var det ikke mulig og trene pga. is, så vi tok oss en tur og trente litt på Pyramiden.

Ellers apporterer Raia råe egg med største selvfølgelighet. En kjøtt pølse går også bra, uten ett tannmerke når ho avleverer. Det imponerte mæ veldig, det er nemlig det beste ho vet. Kanskje æ skulle lære ho neseprøven med råe egg ???????? Tenker ho tar poenget der på første forsøk.

På onsdagstreninga har vi fått noen "nye" talenter.

                   Anne Lise og labradoren Eurora,"lillesøstra" til Donna.

                     Lill Ann og Tobias,"lillebror" til Sebastian

                 Gunn og Jenta."lillesøstra" til Munter og Gutte.

 

Trening fra 1 - 18 januar.     18 januar 2009

Sist  onsdag  kom vi oss igang med onsdagstreningen. Ikke så veldig godt oppmøte, men vi som var der hadde det fint. Flott vintervær og trene i. Veldig koselig at også Gunn med nuffan kom.

Jeg trente bare Sarek. Han bar mildt sagt preg av at han ikke har trent på over 1 md. Han var helt vill. Fvf så ut som han aldri hadde trent. Kom alt for langt fram, dette var i ren iver. Apport var kjempebra. Må trene litt mere på innkomster og bli. Flott fart ut, fint opptak og fin fart tilbake. Innkalling går i 120. Veldig bra.

Han mestrer også innkalling med stå og dekk. Trener disse momentene hver for seg. Vi må få på plass fvf igjen. Regner med det skal gå greit. Har øvd litt hjemme og det ser ut som han husker hva det egentlig handler om.

Ellers har vi trent neseprøve i jula. Nå forstår han hva han skal. Han viser tydelig at han forstår selve søket. Det er godt. Det vi må gjøre noe med er at han skal smake og løfte på pinner før han kommer med den rette. Først søker han fint, men når ikke jeg sier noe når han da løfter på den rette, slipper han den og tar seg en runde på de andre før han tilslutt tar den rette. (som han først hadde tatt) Tror han er blitt avhegnig av et bra eller ros når han tar den rette. Blir usikker når han ikke får støtte fra meg. Dette må vi plukke bort.

I jula fikk jeg en ide om at jeg skulle gjemme neseprøven i glass. Satte glass over flere pinner. Joda, gutten skjønte jo at han skulle finne riktig glass. Han apporterte glasset først, så sprang han tilbake og hentet pinnen. Fikk jo nesten hjertestans, var livredd for at han skulle tygge sund glasset. Glasset var like helt det. Kanskje jeg skal prøve med rått egg, har jo hørt om de som får det til. Først brukte vi godbiter og da vippet han bort glasset og tok den. Han kan være litt skummel når han skal tenke selv. Det er ikke alltid det går som jeg tror. Han viser jo iallefall at han kan tenke selv. Vi gikk over til og gjemme pinnene under sofaputer, det ble liksom litt tryggere. Tror nok disse lekene vi hadde gjorde at han forsto at søket var sentralt. 

Neste uke blir vel også litt daff. Tror det blir bare onsdagstrening da og. Det er siste onsdag i denne omgang hvor jeg har både kurs og trening på samme dag. Det er veldig hektisk. Vi får heller trene litt hjemme. Se om vi kommer i mål med fvf og neseprøve.

Raia apporterer rått egg, ingen problem det sa ho. Måtte jo bare prøve. Sarek holder det i munnen uten og tygge. Har ikke prøvd hel apport, tror nok ikke han biter det sundt, men han kan finne på og slippe det. Egget kom rett fra kjøleskapet så det var sikkert ekkelt kaldt.

title

Add your main content here - text, photos, videos, addons, whatever you want!