Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

LP konkuranser

Konkuranser 2007                                         Konkuranser 2008

 

Konkuranser sommer/høst 2010

En kortversjon av lydighetskonkuransene vi har deltatt i sommer/høst 2010.

Etter at vi fikk opprykk til klasse 3 11 april, hadde vi konkuransepause fram til juli md. 

Vi  debuterte i klasse 3, 24 juli med en 3 premiering og vinner av klassen. Fulgte så på med konkuranse i august med samme resultat. Samme resultat også på konkuranse i sept. Alle disse konkuransene var i Tromsø. Sarek fikk gode karakterer på øvelsene, men med noen smultringer blir det for lite poeng til 1 premie. Veldig mye bra likevel.

 I september var vi også i  Ballangen . Her gikk det meste galt. På fellesdekken reiste først en hannhund seg og gikk bort og jokket på, og provoserte Sarek. Sarek prøvde og fortsette og ligge, men tilslutt smalt det mellom de,  hannhunden som lå på andre siden ville også gjerne være med på dette, og det ble full slåsskamp mellom disse 3 hannene. Sarek fikk sår i øret og strekk i en bakfot som fysisk resultat. Jeg fikk også sår på handa når jeg hentet Sarek ut av kjeften på en av de andre hannhundene. Vi fikk tilbud om ny dekk sammen med Elite, men orket ikke det. En fæl opplevelse og komme frem fra teltet hvor vi sto i skjul, det kan æ love. Ikke vant til slikt.

Så deltok vi på Finnsnes i begynnelsen av oktober. 3 premie og nr. 2 i klassen, men Sarek var ikke på nett. Tydelig oppmerksom på en av de hannhundene som han havnet i slåsskamp med i Ballangen, denne deltok i konkuransen. Da vi skulle inn i hallen sto denne hunden helt opp i inngangsdøra og vi måtte passere veldig nært. Dette var rett før vi skulle inn i ringen og gå programmet..  Kjente ikke Sarek igjen fra da vi var inne på fellesdekken. Spurte de som sto der med hunden om de kunne flytte seg, og det gjorde de med 2 skritt . Skjønner meg ikke på folk, jeg hadde tatt Sarek ut av hallen etter fellesdekken slik at han ikke skulle stå som en forstyrrelse for denne hunden under hans progam. At jeg var forbannet er vel ikke og stikke under en stol.

Så deltok vi i oktober i Tromsø. Her fikk vi 1 premie og opprykk til Elite.

 Denne gang gikk han uten 0 på noen øvelser, og jeg visste at den dagen det skjedde ville vi ha muligheten på opprykk. De andre konkuransene hadde vi smultringer , og da er man sjanseløse i klasse 3.

 På øvelsene lå han jevnt over under de poeng han normalt har hatt. Hverken han eller jeg trivdes i ringen.

 Denne gang måtte han ligge på dekk sammen med den hunden som hadde startet det hele i Ballangen. Dommeren nektet delt dekk eller og legge de på hver sin ende. 

Ett sjansespill uten like, men det gikk no heldigvis bra, og Sarek fikk 10 på dekken.  Konkuransen var så som så. Ikke helt komfortabel og ett ufyselig grisat og fælt underlag.

 I tillegg stilte eieren av den hunden som startet bråket i Ballangen seg helt inn til ringbandet med en annen av sine hannhunder. Ikke så artig for Sarek og starte øvelser med ryggen helt inntil, for ikke og snakke om avstandskontrollen helt inntil ringbandet med denne hund og eier helt inntil bandet. Sa fra om dette til de som sto der etterpå, fikk beskjed om at det måtte han tåle. Alle som sto der var tilstede i Ballangen.

 Tenk om jeg og Sarek skulle stått på samme plass, når de gikk sitt program?  Vedkommendes hund sprang ut av ringen mellom øvelsene der jeg sto, man trenger vel ikke så stor fantasi for og forestille seg hva som hadde skjedd om jeg hadde stått der med Sarek eller en annen hannhund? Er mildt sagt rystet over hva enkelte folk får seg til.

En trasig konkuranse og få opprykk. Klarte ikke og bli glad engang etterpå, var bare sjeleglad det hele var over. Glad for at ikke Sarek måtte ut i en ny fight, og forbanna på alt anna. Synd at det skulle være slik den dagen vi klarte og få opprykket. Ødelegger mye med gleden av det vi holder på med. Når våren kommer klarer jeg vel og gå konkuranser og kose meg igjen, kanskje. Regner med vi tar noen konkuranser i klasse 3 før vi evt. prøver oss på eliten. Heretter blir i allefall ikke jeg og ta noen form for hensyn til de som ikke viser hensyn selv. Så enkelt er det. Kjenner jeg blir sint bare jeg tenker på denne konkuransen.

 Lurer på når tid arrangørene/ dommerne skal begynne og håndheve regelverket som klart sier at bare hunder annmeldt til stevnet har adgang til stevneområdet, det kan gis dispensasjon, men da skal det foreligge veterinærattest på de hunder som har dispensasjon?

Det er ikke bare denne konkuransen jeg irriterer meg grønn over ufornuftige folk som selv ikke deltar, men som står med hundene rett utafor ringen, og til tider er det riktig så høylydt også mellom hunder. Det verste er at de verste er de som selv trener og vet hva dette handler om.  Totalt unødvendig og bruke konkuranser som andre betaler for og delta i , til sosialisering av egne hunder.

Neste år vil jeg følge dette opp og høre om det er gitt dispensasjon, og få vite om de har forvisst veterinærattest. Hvis ikke rapporterer jeg det til NKK. Er jo en grunn til at NKK har satt denne regelen. Ser også at den er med videre i det nye regelverket.

Er veldig fornøyd med årets sesong. Opprykk til klasse 3 i april og opprykk til Elite i oktober samme år. 6 md.i klasse 3 er langt over min forventning. Målet i år var opprykk til klasse 2, men siden vi fikk dette opprykket på første forsøk, og så tidlig i sesongen som april, valgte jeg og gå rett på klasse 3. Smart vil æ si i ettertid.

Nu er det konkuransepause fram til april 2011.

 

LP konkuranse i Tromsø 11 april 2010

Arrangør 

Bildene legger seg alltid først, desverre. Bildene er tatt under denne konkuransen og viser Sarek i ulike klasse 2 øvelser. 

Arrangør var Tromsø Hundeklubb. Sarek debuterte i klasse 2 med 1 premie og

vinner av klassen, samt gullmerke. 164 poeng.

Skal legge inn kritikk skjema når jeg får tid. Dommer var Marianne Move.

Konkuransen gikk på banen i Kroken. Veldig store utfordringer, da  det er veldig mange hunder med løpetid for tiden. I tillegg er banen nettopp blitt bar og det dufter bare helt herlig etter vinteren. Var litt spent på hvordan han ville takle dette. Det gikk over all forventning, men han var nok ikke helt på nett. Konkuransedagen var det iskaldt, med veldig mye vind. Litt vanskelig og høre dommeren da det blafret i ringband og telt og ellers ting som kunne lage lyd i vinden. Som ikke dette var nok startet kirkeklokkene og ringe da vi startet vårt program, og varte til vi var ferdige. Kirka ligger like ved så det var rimelig høy fin musikk. Ikke alle som har gått lp program til kirkemusikk. Synd det ikke ble filmet, det hadde vært stilig og hatt på film.

Avisa Nordlys hadde tatt bilder under konkuransen, og det var ett innslag av Sarek og meg i avisa med bilde og det hele. Artig at det ble reportasje fra lydihetskonkuranse, og at når vi først skulle komme i avisa hadde gjort det bra.

De fleste hundene bar nok preg av at dette var tidlig på sesongen og første stevne. Det ble to 1 premier til i klasse 1, ellers litt sånn ymse. Denne gangen gikk agilityen etter lydigheten, etter mitt syn sånn det skal være, da ag kan ha med løpetidstisper til slutt. 

LP konkuranse i Tromsø 20 september 2009

Arrangør var Tromsø Hundeklubb. Sarek fikk sin fjerde 1 premie på rad. 181,5 poeng og ble også vinner.

Øvelser og poeng

Tannvisning                   10X1 = 10 poeng

Fellesdekk                  10x3 = 30 poeng                          

Lineføring                   9X2  = 18 poeng

Fri ved fot                 9,5X2 = 38 poeng

Dekk fra holdt           8,5X2 = 17 poeng

Innk. fra sitt              9,5X2 = 19 poeng

Stå under marsj             7X3 = 21 poeng

Fritt hopp over hinder 9,5X2 = 19 poeng

Helhetsinntrykk          9,5X1 = 9,5 poeng

Tilsammen       181,5 poeng

 

Gratulerer også til Harrieth og AXA som fikk 177 poeng i klasse 1 og Gerd May og Maya som fikk opprykk til klasse 3.

Lp konkuranse i Tromsø 19 september 2009

Arrangør var Rerieverklubben i Tromsø. Dommer var Ann Elise Thoresen. Sarek fikk sin tredje 1 premie klasse 1. 181 poeng og vinner. Dermed får han også den røde pris i NCK og er kvalifisert for mestvinnerlista i collieklubben.

Øvelser og poeng

Tannvisning                        10x1  = 10 poeng                       

Fellesdekk                           10X3  = 30 poeng

Lineføring                            8,5X2 = 17 poeng

Fri ved fot                            9,5X4 = 38 poeng

Dekk fra holdt                        9X2  = 18 poeng

Innkalling fra sitt                  9,5X2 = 21 poeng

Stå under marsj                        7X3 = 21 poeng

Fritt hopp over hinder              9X2 = 18 poeng

Helhetsinntrykk                     10X1 = 10 poeng

 

Tilsammen          181 poeng

Gratulerer til Ingejerd og Bea som fikk 1 premie klasse 1.

Lp konkuranse i Tromsø 22 august 2009

 

Øvelser og poeng

Tannvisning                      10x1  = 10 poeng                       

Fellesdekk                       8,5X3  = 25,5 poeng

Lineføring                          8X2  =  16 poeng

Fri ved fot                        8,5X4  = 34 poeng

Dekk fra holdt                  8,5x2  = 17 poeng

Innkalling fra sitt               10X2  = 20 poeng

Stå under marsj                  8,5X3  = 25,5 poeng

Fritt hopp over hinder           9X2   = 18 poeng

Helhetsinntrykk                 9,5X1   = 9,5 poeng

 

Tilsammen     175,5 poeng  

Det var ca. 20 hunder med. Det ble en 1 premie til, i klasse 3, til Atle og Rago. Gratulerer til de.

Fra venstre Ellinor, Sarek, Jon G. Olsen, Anne Lise, Aurora, Irene og Mini

Lp konkuranse i Narvik 20 juni 2009

 

Sesongens andre konkuranse ble avviklet av Narvik Trekk og Brukshundklubb. Dommer var Johnny Halvorsrud.

Sarek slo til han. En kjempefin 1. premie med 176 poeng, vinner av klassen og prøvens beste hund. Bildene legger seg samlet først, det er noe feil en plass. Derfor kommer bildene samlet.

 Se så stolt vi er. Er han ikke fin pyntet med medalje og rosett ? Brain and Beauty. Harrieth og Axa ble nr 2 denne dagen, men dagen etterpå tok de 1 premie.

Nr 3 var dratt da bildene ble tatt, husker ikke hvem det var. Mannen som sitter sammen med han er dommeren.

Da vi skulle opp på seierspallen var den veldig ustødig og det endte med at jeg og Sarek tippet bakover. Jeg lå med hodet ned og fotan opp, så det var litt strevsom og komme seg opp. Ja,ja seierspallen har vi ikke trent på. En god latter som avsluttning ble det nå. Så lenge det forlenger livet gjør jo ikke det noe.

Konkuransen gikk på gress og Sarek fungerte veldig fint. På gress har vi ikke trent, så jeg var litt spent på om han skulle gå i luktemodus og i verste fall lette på foten. Ingen tendenser til dette.

 Han la inn noen feil som han aldri har gjort før, men slik er det ofte på konkuranser. På linføring satte han seg ikke på to holdter, på fri ved fot misset han en holdt og så satte seg ikke på innkallingen. Vi mistet ca. 9 - 10 poeng på dette. Litt ergelig ellers ville vi jo ha fått en kanonpoengsum. Fornøyd er jeg i allefall. Disse øvelsene var gode utenom, så det ble fine karakterer likevel.

Øvelser og poeng

Tannvisning                     10X1  = 10 poeng                

Fellesdekk                     10X3  = 30 poeng

Lineføring                      7,5X2 = 15 poeng

Fri ved fot                        8X4 =  32 poeng

Dekk fra holdt                  9X2 =  18 poeng

Innkalling fra sitt               9X2 =  18 poeng

Stå under marsj                 8X3 =   24 poeng

Fritt hopp over hinder        10X2=  20 poeng

Helhetsinntrykk                   9X1=  10 poeng

Tilsammen      176 poeng

Det var ny konkuranse på søndagen, men vi dro hjem på lørdag med flagget til topps. Det har vært så hektisk i det siste , så det var godt med en fridag hjemme.

Jeg gikk ikke med Raia. Ho er permitert fra LP.

Atter engang gikk Agility først og LP rett etterpå. Denne gang var det løpetidstisper med. Disse hadde i tilegg vært og trent på banen kvelden før konkuransen. Synes det er så totalt unødvendig av arrangørene og gjøre sånnt. Blir rett og slett forbannet. Nå er det andre gang jeg opplever dette. Har vært i kontakt med NKK anng. dette. De sier at det står ikke noe klart om dette i reglementet, det er jo så innlysende at ingen trodde det skulle bli slik. Det har vært rapportert om dette fra flere plasser i landet. Det som kan bli resultatet er at ingen løpetidstisper får delta i noen form for konkuranse. Snakke om og ødelegge for seg selv. Kanskje like greit når ikke sunn fornuft utøves i større grad. Ellers var det ett ok arrangement, med trivelig dommer og arrangører. Også veldig koselig og få pratet med agilityfolket og ikke minst sett litt agility. Koselig var det. Siden jeg kjørte hjem på lørdagen fikk jeg ikke med meg grillkvelden på lørdag. Det var veldig synd, men av og til må man prioritere. Det var koselig og komme hjem til Bjørn som jeg har sett lite i det siste.

 

LP konkuranse med Sarek 28 mars 2009

Sesongens første konkuranse gikk av stabelen på Tromsø hundeklubb. Dommer var Leif Arne Olsen. Desverre gikk det ikke helt som forventet. Sarek har vært super på trening i lengre tid så jeg hadde god tro på at dette skulle gå vår veg. Det startet veldig bra med full pott på fellesdekk og tannvisning. Lineføring gikk også veldig bra. Så fikk gutten det for seg at dette orket han ikke. Gikk bare sin veg. Det var ikke mulig og få han så pass på nett at vi orket og starte fvf. Regnet med at han ikke ville fungere før han fikk summet seg. Derfor hoppet vi over denne øvelsen og fortsatte på dekk fra holdt. Han var motvillig til dette, men ga seg og ble med. Så våknet han igjen. Resten av øvelsene gikk veldig bra, med fine karakterer. Men med 0 på fvf som er en 4 verdig øvelse nytter det jo ikke og få noen 1 premie. Pemiering fikk vi likevel. Denne gangen tok han meg på senga, hadde ikke forventet dette så flink som han har vært den siste tiden. Sarek er Sarek. Tror ingen hund i verden kan være så sta når han slår den siden til. En trivelig dommer, som er behagelig og gå for.

Det ble ingen første premier på noen ekvipasjer på denne konkuransen. Blir litt pist av hvordan lydighetskonkuranser blir arrangert for tiden. Det virker som de bare er en nødvendighet og ha med. Reagerer veldig sterkt på at agility blir arrangert først. Der er det lov og starte med løpetidstisper i høyeste klasse. Disse skal da gå tilslutt for ikke og ødelegge for andre. I dette tilfelle ble det jo rett før klasse 1. Det er liksom ikke så nøye. Kan ikke skjønne at dette kan godkjennes og at ikke de som arrangerer forstår at dette ikke er bra. Nå vet ikke jeg om det var noen løpetidstisper med, men uansett kunne ikke arrangør vite dette når programmet var satt opp. Det sies ikke fra om slikt før hundene annkommer stevnet. I følge min og andre sine hannhunder var det ikke tvil om at det var mye løpetidslukt i området.

 I tillegg måtte LP vente en time over fastsatt møtetid før konkuransen kom igang. Trodde bare det var forsinkelser, men det viste seg at tilslutt hadde agilityen hadde lagt inn en uoffisiell konkuranse. Det vil si de trente, mens LP folket pent måtte vente. Vi hadde ikke engang samme dommer. LP dommer måtte også stå og vente. Slikt skulle ikke vært lov.

Noen bilder av Sarek, som er flink når han vil. Takk Merethe for at du tok bilder av oss.

                                               Tannvisning.

                                        Klar som ett egg. Lineføring.

 

                                             Innkalling

                                                 Stå under marsj.

 

  

                                               Hopp over hinder. 

Skal tro hvorfor det ikke er noen bilder fra fri ved fot ?