Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Kurs vi har deltatt på fra og med 2009

Konkuranselydighetskurs oktober 2009

Dette kurset ble holdt i regi av Retrieverklubben ,og instruktør var Frid Mikkola. Målet med kurset var og sette fokus på oss som førere, ikke minst i konkuranse situasjoner. Kurset hadde 1 teorikveld og 2 praktiske kvelder. Desverre mistet jeg første kveld. Denne kvelden ble brukt til og se video av oss selv i konkuransesituasjon, så skulle vi på de praktiske kveldene jobbe med og forbedre oss selv. Det er vel ikke noe nytt at vi til tider gjør det veldig vanskelig og være hund.

Vi fikk på de praktiske kveldene blant annet prøve og være hverandre sin hund. Først når vi var en uklar fører ,og så når vi var presise og klare førere. Ikke tvil om at dette har mye og si. Veldig lærerikt. Er veldig glad jeg ikke er hundUfattelig egentlig hva vi forlanger av hunden, og hvor urettferdige vi som førere kan være mot bissevovven, som prøver så godt han kan.

Vi skal ha ett par kvelder med oppfølging av kurset. Da MÅ vi ha forbedret i allfall litt, hi,hi.

Ettersøkskurs helga 12 -14 juli 2009.   6 juli 2009

Denne helga deltok jeg på ettersøkskurs, grunnkurs i regi av Tranøybotn Jeger og Fiskeforening. Kurset startet fredag og ble avsluttet på søndag. Per Midtgård og Eli var flinke instruktører. Vi fikk innføring i blant annet regler og sporlegging. Lørdag la vi selv spor som skulle være prøvespor på søndag. På prøven gikk vi da med som kjentmann. Litt skummelt, var redd for og ikke hele tiden vite hvor vi var når andre skulle gå soret som prøve. Dette gikk veldig greit. Var glad jeg hadde tegnet skikkelig kart. Jammen en kunst og være sporlegger også, når man ikke fra før er kjent i terrenget.

Selv om jeg nå har lagt endel spor, syntest jeg at jeg lærte mye som jeg ikke hadde tenkt på før. Vi fikk også se en hund som gikk spor. Dette var en fra før viltsporchampion. Fikk større forståelse for og jobbe med sportap, gjennom denne demonstrasjonen.

Fikk også høre fra reelle ettersøk, og det var jo veldig interessant og faktisk veldig omfattende. Ser jo behovet for og ta jegerprøven skal man holde på med dette.

Sosiale som disse senjaværingene er ble det grilling og sosialt samvær på lørdagskvelden. Vi bodde på hytta som kurset ble avholdt, så det var jo lettvindt. Sammen med oss på hytta bodde Lill Ann og Sebastian. frid og Grethe bodde rett ved siden av oss.

Til høsten skal del 2 av ettersøkskurset gå. Dette er i vår ferie, så jeg må se om jeg får tatt dette nå i år, eller om jeg må vente til neste år. Når denne delen er gjennomført kan man gå offentlig ettersøk.