Ellinor og Sarek sin hjemmeside.

Ishavskatedralen, Tromsøbrua og fjellheisen. 

                             Bildet er tatt fra Tromsøya og mot Tromsdalen.

Tromsø er nordens største by nord for Polarsirkelen.  Også kalt nordens Paris. Den ligger på nesten 70 grader nord, eller sagt på en litt annen måte, på høyde med nordkystene av Alaska og Sibir. Byen ble grunnlagt i 1794, og idag bor det ca. 65000 mennesker i Tromsø Kommune. Ca. 50000 av dem i Tromsø by. Denne flotte byen er den 7 største i Norge.

Byen har ett godt høyskoletilbud og verdens nordligste universitet. Tromsø var søkerkandidat til vinter OL 2018. Desverre ble ikke dette en realitet. Verden gikk glipp av noe stort der.

                                                                  

Vi trives veldig godt her, selv om vi skulle ønske noe kortere vintre. Menneskene her er veldig trivelig og sosiale.

Det aller beste med og bo her er at vi ikke har hoggorm. Flått har vi en gjest en veldig sjelden gang. Perfekte ting spesielt når man har hunder.

                                    Midnattsola

Om sommeren har vi det lyst hele døgent . I perioden 21 mai til 21 august har vi midnatt sol. Da kan sola skinne døgnet rundt.

Fra 21 november til 21 januar har vi mørketid. Da ser vi ikke sola i det hele tatt. Det er ikke helt mørkt hele døgnet. Vi har noen timer midt på dagen med lys. Midt i mørketida begrenser det seg til ett par timer midt på dagen med dårlig lys. I denne perioden er vi trøtt morra, middag og kveld. Når sola kommer tilbake 21 januar feirer vi det . Det kaller vi soldagen.

                                Nordlys ( Aurora Borealis)

Tromsø ligger midt i nordlyssonen. Er det mørkt og klarvær ser vi dette fenomenet ofte. Her hos oss er de fleste utbruddene grønne, men store utbrudd kan gi andre farger.

Fra gammelt av regnet samene nordlyset for en gud, og en ekte tromsøværing vinker aldri til nordlyset i redsel for og bli bortført. Dette lærte de voksne oss da jeg var liten. Enda den dag i dag synes jeg det er passelig skummelt og gå ute alene når det er store utbrudd. Ett veldig fasinerende syn når det blaffrer over himmelen.

Nordlyset er partikler som slenges ut i verdensrommet etter stormer på solas overflate. De blir tiltrukket av den magnetiske nordpolen, og treffer atmosfæren i en ringformet sone rundt polen. Identisk med som skjer inne i ett lysrør, frigjøres energien som lys.

                                               Neste side Raia.